Hvordan fungerer SnappCar

Når din bil er registreret på SnappCar kan du modtage din første lejeanmodning. Her kan du læse hvordan det fungerer fra du har modtaget din anmodning, til du modtager bilen igen.

Trin 1: Lejeanmodning

Når din bil er online vil du snart modtage din første lejeanmodning. Du vil modtage en SMS og en email fra SnappCar med information om lejeren, samt dato og tidspunkt.

Trin 2: Accepter

Hvis du godkender lejer og dato, skal du blot acceptere anmodningen. Kontakt lejer, hvis det er nødvendigt at foretage små ændringer (udlejer skal dermed sende en alternativ anmodning med det korrekte tidspunkt) eller for at spørge, hvorfor vedkommende skal bruge bilen. Hvis alt ser rigtig ud kan du blot acceptere anmodningen. Hvis du ikke ønsker at acceptere anmodningen skal du i stedet trykke afivs og herefter give en (kort) årsag til lejeren.

Trin 3: Lejeren betaler

Når du har accepteret anmodningen modtager lejeren en SMS og en email, der beder ham/hende om at  betale for bookingen. Så snart lejeren har betalt er bookingen bekræftet. Hvis bookingen er et stykke ude i fremtiden, så er det ikke sikkert at lejeren betaler med det samme - du kan derfor godt accepere andre anmodninger på samme dato, hvis ikke lejer betaler eller lader høre fra sig. OBS: du modtager først betalingen når bookingen er gennemført.

Trin 4: Kontakt information

Når betalingen er gennemført vil både du og lejer, modtage hinandens kontakt oplysninger.

Trin 5: Gør bilen klar

Før lejeren modtager bilen er det vigtigt, at den er klargjort. Fjern dine personlige ejendele fra bilen sørg for at den ser pæn og ren ud. Tjek også bilens væsker som eksempelvis kølervæske og olie. Vi anbefaler desuden at du aflevere bilen med en fuld tank, da lejer herved kan retunere bilen på samme vis.

Trin 6: Kontakt lejeren

På dagen for udlejningen kan det være en god ide, at kontakte lejeren for at være sikker på tidspunktet for afhentning af bilen. Men det er ikke en nødvendighed.

Trin 7: Check-in

Før du overgiver bilen skal du gennemføre en digital check-in sammen med lejer. Du modtager en SMS en halv time før lejeperioden starter, der indholder et link, som vil lede dig til check-in siden. Her skal der indtastes følgende informationer:

• Brændstofniveau
  • Nuværende kilometertal
  • Eksisterende skader
  • Sidste 4 cifre af lejers kørekort

Når alle trin er gennemgået kan nøglerne overleveres. Check-in er godkendt, når du ser følgende:

Trin 8: Check-out

Når lejer returnerer bilen vil I begge have modtaget en SMS en halv time før lejeperioden slutter, der ligesom ved check-in, leder til den digitale check-out. Her skal I på samme måde gennemgå en række trin, samt gennemgå bilen for eventuelle skader. Her er det vigtigt at I noterer det korrekte kilometertal, så vore system kan udregne, hvor langt lejeren er kørt og om han/hun er kørt mere end de inkluderede kilometer. Hvis bilen har pådraget sig en skade skal dette noteres her ( der er altså ingen grund til at kontakte SnappCar). I tager et billede af skaden og noterer kort, hvad der er sket.

Hvis bilen er i fin stand skal I blot trykke nej ved skadefeltet.

Når check-out er gennemført kan du og lejer tage afsked. Du skal nu blot vente på at pengene bliver overført til din konto :)