Hvordan fungerer check-in og check-ud?

Når en lejeperiode skal startes er det vigtigt at du sammen med lejer gennemgår check-ind proceduren. Du skal gennemføre denne gennem appen, og lejer skal gøre det samme, gennem han eller hendes app.

Check-ind

30 minutter før lejen starter modtager du en invitation til check-ind (check-ind kan tidligst startes 30 minutter før lejens start), denne invitation modtager du på mail samt gennem appen eller som SMS.

Kan du ikke starte check-ind gennem appen, kan dette også gøre gennem vores hjemmeside. Go til Mine biler -> Reservationer -> åben den relevante booking -> klik på den orange Check-ind knap.

• Start procedure ved at trykke start Start.
  • Indtast det korrekt antal kilometer bilen har kørt og tryk Næste.
  • Indtast mængden af brændstof der var på bilen ved overlevering og tryk Næste.
  • Hvis der ingen eksistrende skader er på bilen kan du bare acceptere denne status og springe punktet over. Hvis der er eksisterende skader på bilen, der ikke tidligere er blevet registreret i check-ind, skal de registreres på følgende måde:
    • Tag et billede af hver enkelt skade og upload billederne gennem appen. Skaderne skal registreres skade for skade, og der kan ikke registreres flere skader på et billede. Tryk herefter Næste.
    • Tilføj en kort beskrivelse af hver skade, og tryk derefter på færdig.
    • Gentag step 1 og 2 så mange gange som der er eksisterende skader på bilen.

Det sidste step er tjek af lejers kørekort. For at gennemføre dette er det påkrævet at lejer er til stede.

• Tjek lejers kørekort ved at indtaste de sidste 4 cifre af lejers kørekort i appen.

Lejer vil herefter gennemgå de samme punkter som da har gennemgået, og hvis oplysningerne i indtaster stemmer overens vil du få en "du kan nu overdrage nøglerne" besked på din skærm, og check-ind er nu færdiggjort.

OBS: Forsikringen starter når check-ind er færdiggjort. Det er derfor meget vigtigt at sikre sig at alle data er indtastet korrekt, og at du har modtaget "du kan nu overdrage nøglerne" beskeden. Overlever ikke nøglerne før check-ind er færdiggjort. Bilen vil i så fald ikke være forsikret. Vi yder kun support på sager med gennemført check-ind.

Check-out

Just before the end of the booking you will receive a new message (via App, SMS or e-mail) to close the booking. Together with the renter, you check the car by comparing the status of the car during the check-out.

30 minutter før lejeperioden slutter vil du igen modtage en invitation til check-ud (check-ud kan altid tilgås gennem appen, eller hjemmesiden, på samme måde som beskrevet under check-in). Her gennemgås de samme punkter som under check-in, og bilens stand sammenholdes med disse oplysninger.

Sammen skal i gennemgå følgende punkter:

• Start check-ud ved at klikke på "Færdiggør Booking" eller "Check-ud".
  • Indtast det nye kilometertal og tryk næste. (Afregning for eventuelle ekstra kilometer, vil automatisk blive opkrævet fra lejer, og udbetalt sammen med den oprindelige lejepris).
  • Indtast bilens brændstof niveau.
  • Tjek biler for eventuelle nye skader. Er der ingen skader registreres dette.
    • I tilfælde af nye skader, registreres dette, og man vil efterfølgende komme til at anmeldelses vindue. Her anmeldes skaden med et billede og en beskrivelse. Sagen vil herefter blive sendt til IF der vil kontakte udlejer indenfor 5 arbejdsdage.
  • Registrer at lejer har returneret nøglerne.
  • Bookingen er nu afsluttet. Husk at give hinanden et review.

Check-ud kan gennemføres på at hvilket som helst tidspunkt, og kan derfor laves hvis bilen returnes før tid. Hvis check-ud ikke færdiggøres korrekt, vil der automatisk blive checket ud efter 48 timer. Herefter er det ikke muligt at ændre i oplysningerne, eller indmelde en skade.

Hvis noget går galt under check-ind eller check-ud, skal I kontakte SnappCar på enten tlf.: 89 88 35 86, eller på mail support@snappcar.dk.

OBS: Afregning af ekstra kilometer foregår automatisk, og skal derfor ikke afregnes på stedet. Afregning for brændstof derimod kan ske med Mobilepay eller kontanter, hvis lejer ikke levere bilen tilbage med samme brændstof som bilen blev udleveret med. I tvivlsspørgsmål bør man kontakte SnappCar.