Huurders - Verlengen van een boeking

Als huurder kun je 1x (dus niet vaker) een boeking verlengen. Dit kan nodig zijn als je bijvoorbeeld in een lange file staat en niet op tijd terug bent. Een boeking verlengen doe je als volgt:

 

  1. Bel op tijd (ruim voor het einde van de boeking) met de verhuurder om goedkeuring te vragen voor een verlenging.
  2. Na akkoord verstuur je via de site een verlengingsverzoek
  3. De verhuurder accepteert het verlengingsverzoek
  4. Als huurder betaal je zo snel mogelijk
  5. Bovenstaande stappen moeten doorlopen worden voor de officiële eindtijd van de boeking.

 

Wat zijn 2 belangrijkste dingen en waarom?

De belangrijkste elementen van een goede verlenging zijn telefonisch contact en een snelle betaling. Duidelijk, directe en tijdige telefonisch contact tussen de huurder en verhuurder is essentieel. Dit geeft jou als huurder en de verhuurder duidelijkheid. Ook dien je als huurder (na akkoord van de verhuurder) de verlenging z.s.m. te betalen. Doe dit voor de officiële eindtijd van de initiële boeking. Op tijd de verlenging betalen is erg belangrijk in verband de verzekering van Allianz.

 

Hoe betaal ik een verlenging?

Een verlenging betaal je net als een normale boeking. Via iDeal of creditcard. Zorg daarom dat je genoeg geld op je rekening hebt staan en je altijd jouw bank betaal apparaatje bij de hand hebt.

 

Wat als een verlenging niet lukt?

Lukt het niet de verlenging te voltooien voor het einde van de officiële boeking? Stuur dan z.s.m. een nieuw huurverzoek naar de verhuurder en betaal zo snel mogelijk na acceptatie van de verhuurder. Duidelijk en direct telefonisch is hier ook erg belangrijk. Zorg ook dat je de initiële boeking netjes uitcheckt en de nieuwe boeking ook weer incheckt (met dezelfde gegevens: KM stand, brandstof, staat van de auto).

 

Wat zijn de consequenties voor een verlenging die niet, of niet juist is gedaan?

Het levert onnodige en ongewenste administratie en kosten met zich mee. Naast een extra incasso en mogelijke foutieve kilometer berekeningen levert het gedoe op. Dit kost jou als huurder extra tijd en geld.

 

Wat moet ik doen als de verhuurder niet akkoord gaat met mijn verlengings verzoek?  

Dan dien je de auto van de verhuurder gewoon in te leveren op het tijdstip zoals vastgelegd in de boeking details. De verhuurder heeft mogelijk een andere huurder of heeft zelf de auto nodig.  

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Geen antwoord op je vraag?

Neem contact op met onze community support