Waar kan ik mijn informatie voor DAC7 doorgeven?

Het formulier hoeft alleen ingevuld te worden door verhuurders die een e-mail van ons hebben ontvangen. Dit zijn de verhuurders die zich bij SnappCar hebben aangemeld in 2023 EN een vergoeding hebben ontvangen voor het verhuren van hun voertuig in 2023.

 

 

FAQ

Welke informatie hebben we nodig?

SnappCar is verplicht om informatie te rapporteren over de verhuurders zelf, hun bedrijf (indien van toepassing) en de activiteit op ons platform. Dit betreft onder andere de volgende informatie:

  • Persoonlijke informatie over de verhuurder: naam, adres, geboortedatum, FIN (fiscaal identificatie nummer/BSN) en IBAN
  • Bedrijfsinformatie (als je minimaal één of meerdere auto’s verhuurt die geregistreerd staan op naam van een bedrijf): bedrijfsnaam, adres,  KvK-nummer, BTW-nummer en IBAN
  • Verhuuractiviteit: totale opbrengst en het aantal transacties

 

Hoe moet ik mijn data indienen?

We vragen je vriendelijk om de gevraagde informatie, inclusief een kopie van een geldig ID, in te dienen via een online formulier in onze beveiligde help center omgeving vóór 10 december.

Jouw data wordt veilig en vertrouwelijk verwerkt. De data zal alleen voor DAC7 doeleinden worden gebruikt en zal niet worden opgeslagen of gebruikt op ons platform. Als je de opgevraagde informatie niet op tijd doorgeeft aan SnappCar, is SnappCar wettelijk verplicht om actie te ondernemen. Dit kan leiden tot (tijdelijke of permanente) deactivatie van  jouw SnappCar account.

Meer weten?

Om DAC7 beter te begrijpen, kan je de officiële website van de Belastingdienst bezoeken. Voor meer gedetailleerde informatie en antwoorden op specifieke vragen, kan je onze veelgestelde vragen (FAQ) raadplegen. Deze veelgestelde vragen zullen worden bijgewerkt zodra we nieuwe informatie ontvangen.

Hiernaast begrijpen we dat je wellicht inhoudelijke vragen hebt over belastingen en autoverhuur. Helaas is SnappCar echter niet gekwalificeerd om inhoudelijke vragen te beantwoorden, en wordt tevens door de Belastingdienst ontraden om  je van belastingadvies te voorzien. Voor informatie over belastingen verwijzen we je daarom door naar de Belastingdienst en/ of een bevoegde belastingadviseur.  We werken daarnaast nauw samen met de Belastingdienst om de informatie omtrent de belasting op autodelen te verbeteren. 

Als je hulp nodig hebt bij het indienen van jouw informatie, neem dan contact op met ons Support team via één van de volgende online formulieren: 

Nederlands: https://support.snappcar.nl/hc/nl/requests/new

Engels: https://support.snappcar.nl/hc/en-us/requests/new

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1