Huurders - Registreren op SnappCar

Om bij SnappCar een auto te kunnen huren heb je een volledig ingevuld profiel nodig. We leggen je hieronder uit hoe je je registreert en welke stappen nodig zijn om gebruik te maken van SnappCar.

Wil je je auto verhuren op SnappCar, kijk dan hier.

Registreren
Als je voor de eerste keer op SnappCar komt kun je jezelf op twee manieren registreren: Door je met je Facebook account aan te melden, of door een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken dat gekoppeld is aan je e-mailadres. Kies je voor de tweede optie, dan ontvang je van ons een e-mail met daarin een knop om je e-mailadres te bevestigen.

Het invullen van je profiel
Je kunt je profiel invullen door op de website rechtsboven op het ronde foto icoontje te klikken. Ga vervolgens naar Profiel Bewerken. Je profiel bestaat uit 5 onderdelen: Profiel, Accountinstellingen, Rijbewijs, Verificatie, Over mij.

Profiel

• Persoonsgegevens:
    Hier vul je je basisgegevens in: je naam, geslacht, en geboortedatum.

• Contactgegevens:
    Je contactgegevens worden alleen gedeeld als je een bevestigde reservering met een andere SnappCar gebruiker hebt. Voor het verifiëren van je telefoonnummer ontvang je eenmalig een verificatiecode die je op deze pagina invult.

• Bankgegevens: (alleen verplicht voor verhuurders)
    Wil je een auto verhuren op SnappCar dan dien je hier je bankgegevens in te vullen. Voor huurders is dit optioneel.

Accountinstellingen (zichtbaar wanneer je account geverifieerd is)
Hier kun je voorkeuren voor je SnappCar account instellen. Taalvoorkeur, wel of geen nieuwsbrief ontvangen, en het aanpassen van je wachtwoord. Worden je huurverzoeken steeds afgewezen? Dan kun je in dit scherm ‘Automatische huurverzoeken’ aanzetten. SnappCar biedt dan hulp bij het vinden van de juiste auto.

Rijbewijs
Om er zeker van te zijn dat je gerechtigd bent een SnappCar te huren vragen we je om een kopie van een geldig rijbewijs. Upload een kopie van de voor- en achterkant van je rijbewijs. Zorg dat je naam, geboortedatum, vervaldatum en rijbewijsnummer goed leesbaar zijn. Je BSN-nummer gebruiken we niet, deze kun je dus onleesbaar maken.

Verificatie (zichtbaar wanneer je account nog niet geverifieerd is)
In deze stap vragen je om € 0,01 over te maken. Aan de hand van de naam en IBAN, die gekoppeld zijn aan je rekening controleren we of de namen overeenkomen. Dit zijn de enige bankgegevens die we van je in kunnen zien.

Over mij
Je bent er bijna! Dit is de laatste (en leukste stap) van je profiel invullen. SnappCar werkt omdat de community elkaar vertrouwt. Daarom is het belangrijk dat je hier iets over jezelf deelt: wie ben je, wat vind je van autodelen of vertel over je favoriete bestemming met een SnappCar. Daarnaast stel je een profielfoto in waarop duidelijk je gezicht te zien is.

Dat was het! Je bent nu helemaal klaar voor je eerste SnappCar ervaring!

Happy Snapping