Huurders - Dekking van de verzekering

Dit artikel heeft betrekking tot Huurders, voor het Verhuurders artikel klik hier.

Verzekering tijdens de boeking
Tijdens de boeking is de auto verzekerd via SnappCar. Deze gaat als het ware als een extra laagje over de reguliere verzekering van de eigenaar heen, mocht er schade ontstaan tijdens de boeking dan wordt deze via onze verzekeraar (Allianz) afgehandeld.

Voordat de boeking start controleer en noteer je samen met de eigenaar bestaande schades aan het voertuig middels de check-in/check-out module. Aan het eind van de boeking doen jullie hetzelfde, mocht er schade zijn ontstaan dan noteer je deze aan de hand van een foto en een korte omschrijving. Ons Community Support Team ontvangt dan een schaderapportage en zal deze doorzetten naar de verzekeraar.

Met de Volledig Casco dekking ben je uitgebreid gedekt tegen schade, diefstal en vernieling. Maar zoals bij iedere verzekering zijn er ook uitsluitingen.

Schade door technische mankementen aan het voertuig, bijvoorbeeld veroorzaakt door (natuurlijke) slijtage, vallen niet onder de dekking, evenals bedieningsfouten. Ingeval van aanrijding door een tegenpartij zijn alle inzittenden verzekerd voor de schade die zij als gevolg van een ongeval lijden; echter bij eigen schuld van de bestuurder is er geen dekking voor de bestuurder zelf, wel voor de overige passagiers.

Pechhulp
De verzekering is inclusief Pechhulp. Dit betekent dat wanneer je tijdens de boeking met pech komt te staan, je de hulp van SnappCar kunt inroepen. Hiervoor bel je ons noodnummer 030 - 208 7011 en kies optie 1 er vindt dan directe doorschakeling plaats naar de alarmcentrale van onze pechhulp Allianz Global Assistance.

Zij zullen kijken wat de aard is van de problemen is en regelen de benodigde hulp, bijvoorbeeld via een monteur of bergingsbedrijf. Wanneer het voertuig niet meer rijdbaar is, zal deze worden afgesleept zodat de auto verder onderzocht kan worden bij een garage.

Overige dekking
Ga je naar het buitenland? Ook dan ben je verzekerd. Je moet dit wel tijdens je boeking aangeven en toestemming vragen aan de verhuurder. Check de verzekeringspagina in welke landen je bent verzekerd.

Voor schade geldt een eigen risico per gebeurtenis, welke doorbelast wordt aan jou als huurder. De verzekering fee (incl. assurantiebelasting) is inbegrepen in het eindbedrag. Dit is hetzelfde ongeacht het type of merk auto.

Zie ook:

Eigen risico

Schade & pech

Samenwerking met Allianz

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Geen antwoord op je vraag?

Neem contact op met onze community support