Verhuurders - Verhuurprijs en opbrengst

Bij SnappCar bepaal je als verhuurder zelf de huurprijs van je auto. Op die manier heb je zelf controle over wat je aan je auto wilt verdienen als je hem een dagje verhuurt. Zo kun je ervoor zorgen dat de opbrengsten opwegen tegen de tijd die je er insteekt.

Huurprijs bepalen

Je bepaalt je huurprijs gemakkelijk aan de hand van de volgende drie zaken:

Dagprijs
Dit is de prijs die je vraagt om je auto één dag te verhuren. Weet je niet zeker wat de juiste prijs voor jouw auto is? SnappCar geeft op basis van jouw model en type auto een adviesprijs. Je kunt ook naar de prijs van soortgelijke auto’s op SnappCar kijken. Je mag zelf de prijs van jouw auto bepalen. In verband met de verzekering is het wel belangrijk dat de ingestelde prijs ten minste 75% van de adviesprijs bedraagt. Je kunt de huurprijs van jouw auto op elk gewenst moment aanpassen op je profielpagina.

Aantal vrije kilometers
Naast de huurprijs geef je ook het aantal vrije kilometers per dag op.  Dit is het aantal kilometers per dag dat de huurder mag rijden zonder een kilometer-fee te betalen. Hoe lager je de vrije kilometers zet, hoe eerder de huurder moet bijbetalen en hoe meer jij verdient. Maar, als je het aantal vrije kilometers hoger zet, wordt jouw auto aantrekkelijker voor huurders. Standaard staan de vrije kilometers op 100 km per dag. Als je bijvoorbeeld voor 3 dagen verhuurt, mag de huurder in totaal 300 km “vrij” rijden voordat hij of zij moet bijbetalen.

Prijs per kilometer
Dit is de prijs per kilometer in het geval dat het aantal vrije kilometers wordt overschreden. De prijs per extra kilometer staat standaard op 15 cent, maar kun je zelf hier aanpassen.

Verzekering en dienstverlening

Goed verzekerd tijdens de boeking
Iedere boeking bij SnappCar is verzekerd. Via onze verzekeringspartner Allianz is jouw auto verzekerd tegen schade, diefstal en vernieling, en mocht er onverhoopt iets misgaan, blijft jouw no-claim beschermd. Naast jouw auto zijn ook je huurder én zijn of haar inzittenden verzekerd van het moment dat je auto vertrekt tot hij weer voor de deur staat. Een gerust gevoel. Een deel van de kosten voor de verzekering draag jij als verhuurder, het overige gedeelte is voor de huurder. Lees hier meer over de verzekering.

De SnappCar fee
De SnappCar fee is het bedrag dat je betaalt voor de dienstverlening van SnappCar. Deze servicekosten
worden op iedere boeking verdeeld over de huurder en de verhuurder.

Jouw opbrengst

Van de totale verhuur (dagprijs + opbrengst KM's) is 80% voor de verhuurder. Het resterende bedrag bestaat uit 10% verzekeringskosten en een SnappCar fee van 10%. Je opbrengst bereken je als volgt:Opbrengst_Verhuurders_SnappCar.PNG

Stap 1: Bepaal de totale huurprijs
De totale huurprijs bepaal je op de volgende manier:

  • Vermenigvuldig het aantal dagen en de dagprijs. Voorbeeld: je verhuurt je auto voor 3 dagen tegen een dagprijs van 30 euro = 90 euro
  • Tel daarbij op het aantal extra gereden kilometers maal de kilometerprijs. Voorbeeld: de huurder heeft 100 km per dag voor een periode van 3 dagen = 300 vrije kilometers. De kilometerprijs is 15 cent per km. Als de huurder 400 km rijdt, dan betaalt de huurder 100 km * 15 cent = 15 euro

De totale huurprijs is dan 90 + 15 euro = 105 euro

Stap 2: kosten voor verzekering en dienstverlening
Op basis van het bovenstaande voorbeeld is de huuropbrengst als volgt:

  • Totale huurprijs: 105 euro 
  • Kosten voor verzekering: 10% * 105 = 10,50 euro
  • Kosten voor SnappCar fee: 10% * 105 = 10,50 euro
  • Huuropbrengst: 105 - 10,50 - 10,50 = 84,00 euro. Dit is het bedrag dat automatisch wordt bijgeschreven op je rekening.

Overige variabelen om rekening mee te houden

Hele en halve dagen
Één dag verhuren staat gelijk aan een periode tussen de 8 tot 24 uur. Je kunt je auto ook voor minder dan 8 uur verhuren. In dat geval is er sprake van een halve dag. Bij verhuur van een halve dag ontvang je 75% van de dagopbrengst. De huurder beschikt over 75% van het aantal vrije kilometers. Je kunt zelf bepalen of je jouw auto voor halve dagen beschikbaar maakt.

Meerdagenkorting
Je kunt het voor huurders aantrekkelijk maken om je auto langer te huren. Dit doe je door de meerdagenkorting aan te zetten. Verhuur je jouw auto 3 tot 6 dagen dan krijgt je huurder 10% korting, bij 7 dagen of meer krijgt hij 15% korting. De korting wordt van jouw huuropbrengst afgehaald. Je bepaalt zelf of je de meerdagenkorting aan zet bij de onder ‘Mijn Auto’s’.

Voorbeeld: als de meerdagenkorting aan staat, dan kun je de opbrengst bij een verhuur van 3 dagen als volgt berekenen:

  • Huurprijs: 90 euro
  • Extra gereden kilometers: 15 euro
  • Kosten voor verzekering: 10,50 euro
  • Kosten voor SnappCar fee: 10,50 euro

Meerdagenkorting: 10% * 90 = 9 euro

Huuropbrengst: 90 + 15 - 10,50 - 10,50 - 9 = 75 euro.  Dit is het bedrag dat automatisch wordt bijgeschreven op je rekening.