Huurders - Problemen bij registratie

Soms gaat er wat mis bij het uploaden en controleren van je rijbewijs of de bank verificatie. Hieronder de meest voorkomende problemen:

Upload rijbewijs lukt niet

Voor het uploaden van je rijbewijs kun je het best een JPEG bestand van maximaal 2Mb gebruiken. Om de afbeelding duidelijk weer te geven raden wij je aan om het rijbewijs te scannen (i.p.v. een foto). Je moet zowel de voorkant als achterkant van je rijbewijs uploaden in twee aparte afbeeldingen.

De upload wordt afgewezen

Wanneer de upload wordt afgewezen, is dit meestal omdat de foto/ scan niet goed leesbaar is. Wellicht staat het legitimatiebewijs niet volledig op de foto of is deze niet scherp genoeg. Het kan ook zijn dat je rijbewijs niet meer geldig is. Controleer daarom ook altijd de verloopdatum even. Wanneer je een nieuwe scan of foto hebt gemaakt die aan de vereisten voldoet, kun je deze uploaden via je profiel.

Papieren rijbewijs

Heb jij nog een Nederlands papieren rijbewijs? Dan werkt het uploaden nét even anders. De linkerkolom, met jouw pasfoto erop, kun je gebruiken om te uploaden als voorkant van het rijbewijs. De middelste en rechterkolom kun je op één afbeelding zetten en gebruiken als achterkant van het rijbewijs. Omdat een papieren rijbewijs vaak verouderd is, bestaat de kans dat de afbeelding niet goed kan worden afgelezen. Dit voorkom je door een duidelijke scan te maken (i.p.v. een foto).

Geen EU-rijbewijs

Allianz, de verzekeringsmaatschappij waar wij mee samenwerken, biedt de verzekering aan voor alle deelnemers die beschikken over een Nederlands of ander EU-rijbewijs. Ben je in het bezit van een rijbewijs anders dan uit een EU-land? Dan dient Allianz, onze verzekeraar, expliciet toestemming te geven op de verzekering. Neem hiervoor contact op met ons Community team via support@snappcar.nl.

Betaling wordt afgewezen

Wanneer je hebt gekozen voor de verificatie door middel van de 1 cent betaling, dan wordt deze afgewezen wanneer de naam op jouw bankpas niet overeenkomt met de naam in jouw profiel. Je kunt de betaling dus alleen doen met een bankpas die op jouw naam staat.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Geen antwoord op je vraag?

Neem contact op met onze community support