Huurders - Extra Bestuurder

Als jij een auto huurt via jouw account dan ben jij automatisch de bestuurder van de auto voor de verzekering. Ga je samen op stap en wil je jouw vriend of vriendin ook laten rijden in de SnappCar? Dan is het verplicht om hem of haar als extra bestuurder aan te melden.

Na betaling van de boeking kun je een Extra bestuurder aanmelden. Dit doe je zelf via Mijn SnappCar via Mijn Ritten > Boekingen, kies de desbetreffende boeking en klikt op "Extra bestuurder". Je kunt pas iemand toevoegen als deze persoon ook een geverifieerd en compleet account heeft net als jij. Indien dit niet het geval is krijg je een foutmelding.

Zowel huurder als extra bestuurder moeten voldoen aan dezelfde voorwaarden als gesteld voor de boeking, zoals bijvoorbeeld de minimale leeftijd om een bepaalde auto te mogen huren. Als je een extra bestuurder aanmeldt wordt er een bevestiging gestuurd naar jou, de verhuurder en de extra bestuurder.

Jij bent als huurder verantwoordelijk voor de auto en moet om die reden ook degene zijn die de auto komt ophalen en terugbrengen. De extra bestuurder kan dit niet doen!

Let op: wanneer je iemand in de SnappCar laat rijden die niet geregistreerd is als extra bestuurder, dan is deze niet verzekerd bij schade en ben jij als huurder verantwoordelijk.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Geen antwoord op je vraag?

Neem contact op met onze community support