Tips voor het huren van een elektrische auto

Benieuwd hoe het is om elektrisch te rijden? Huur dan eens een van de elektrische auto’s op SnappCar om te ervaren hoe het is. Heb je een elektrische auto gehuurd? Dan hebben we een aantal tips voor je!

1. Elektrisch autorijden lijkt veel op gewoon auto rijden. Wanneer je remt laadt de accu van de elektrische auto op, dus wanneer je deze functie goed gebruikt, haal je er weer een paar extra kilometers uit. Bij een stoplicht kun je de auto het best “uit” laten.

2. Ga je op pad met een elektrische auto? Kijk dan van tevoren waar je de auto kunt laden, dan voorkom je dat je straks leeg langs de weg staat. Op veel plekken in Nederland kun je jouw auto opladen. Bij sommige snelladers laadt de auto in 30 minuten op voor 80%! Check www.oplaadpalen.nl om te zien welke paal er bij jou in de buurt is en hoe snel deze de auto laadt. Je kunt dit natuurlijk ook vragen aan de verhuurder van wie jij de auto huurt! Laad de auto zoveel mogelijk op wanneer je de kans hebt, als je thuis bent, of onderweg tijdens een koffiestop.

3. Airconditioning vergt veel energie van de accu. We raden je daarom aan om de auto alvast te laten koelen wanneer deze nog aan de lader is aangesloten. Zo start je met een volle accu én is de auto lekker koel.

4. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van de cruisecontrol rij je gemakkelijker én het zorgt ervoor dat de accu minder snel leeg raakt.

5. Wanneer je voor het eerst een elektrische auto huurt, is het extra belangrijk om de do’s en dont’s van een auto te kennen. Neem daarom de tijd bij het ophalen van de auto, zodat de verhuurder jou alles kan vertellen over zijn of haar auto en elektrisch rijden.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Geen antwoord op je vraag?

Neem contact op met onze community support