Verhuurders - Digitale SnappForm - Hoe werkt het?

Check - In

Ongeveer 30 min voordat de boeking begint krijg je een SMS en e-mail van ons om de check-in te beginnen. Lukt het niet om de check-in via je mobiel te starten? Ga dan naar Mijn Verhuur > klik op de oranje Check-In button. Je kunt dan al wat details van je auto invullen, ga dus naar je auto om verder te gaan.

1. Begin de check-in door op Start te drukken
  2. Vul de huidige KM-stand in en druk op Volgende
  3. Geef aan wat de inhoud van de brandstoftank is en kies Volgende

Als de auto geen schade heeft kun je de status accepteren (ga door naar stap 7), zijn er nieuwe schades die je nog niet vooraf had ingevuld voeg ze dan toe door de volgende stappen te volgen:

1. Maak een foto van elke afzonderlijk schade en gebruik de upload knop om ze per schade toe te voegen, kies daarna Volgende
  2. Voeg een korte omschrijving toe en kies Compleet
  3. Herhaal stap 4 en 5 om nog een schade toe te voegen

Ondertussen is de huurder hoogstwaarschijnlijk gearriveerd, voor de volgende stap moet de huurder aanwezig zijn omdat je het rijbewijs moet controleren.

1. Kies Ja als de data overeenkomen, kies Nee als er iets niet klopt. Waarschijnlijk moet je nu contact opnemen met het ons Community Support Team

Je bent nu klaar met de check-in! Wacht op de huurder, wanneer deze de stappen ook heeft doorlopen kun je de sleutels afgeven. Als de huurder het ergens niet mee eens is, ontvang je een nieuw voorstel. Bij een nieuw voorstel wordt je gevraagd deze te accepteren, jullie blijven heen-en-weer gaan totdat er een overeenkomst is.

LET OP: de verzekering start wanneer je de sleutels overdraagt aan de huurder, zorg er daarom voor dat alle data correct zijn en dat je het ‘geef de sleutels-bericht’ krijgt. Geef de sleutels niet af wanneer de check-in nog niet is afgerond (vanwege bv. onenigheid) de auto is dan niet verzekerd. Alleen boekingen met een complete check-in zullen worden behandeld. De check-in is compleet als je het volgende scherm ziet:

DS_akkoord_H

---------------------------------------------------------------------------------------------

Check - Out

Aan het eind van de boeking ontvang je opnieuw een SMS (en e-mail) om de boeking te sluiten. Samen met de huurder controleer je de auto door de status van de auto tijdens de check-in te vergelijken. In geval van nieuwe schade voeg je deze toe. Let op: je hebt 48u na afloop van de boeking om de check-out te voldoen, daarna wordt de boeking automatisch gesloten.

Opnieuw kom je deze stappen tegen:

1. Begin de check-out door op Beëindig boeking te klikken
  2. Vul de nieuwe KMstand in en kies Volgende
  3. Controleer het brandstofpeil en geef aan of je akkoord bent

LET OP: brandstof is iets dat jullie onderling regelen, je hoort de auto terug te krijgen met hetzelfde brandstofniveau als aan het begin. Als er een verschil is, vraag de huurder het verschil naar je over te maken of contant te betalen.

1. Ga door naar de schades, controleer of er geen nieuwe schades zijn en bevestig de status van de auto door op Ja te klikken. In geval van nieuwe schade kies je Nee en voeg je de nieuwe schade toe. Een schaderapport wordt direct naar ons Community Support Team verzonden. Kies Compleet om door te gaan.
  2. Sluit de boeking door te bevestigen dat je de sleutels terug hebt gekregen, sluit af door een review te schrijven.