Huurders - Digitale SnappForm - Hoe werkt het?

De check-in is een essentieel onderdeel van de boeking waar jij en de verhuurder beiden verantwoordelijk voor zijn. Zorg ervoor dat deze goed en volledig wordt uitgevoerd voordat je de sleutels krijgt overhandigd. Hoe je de check-in goed en volledig uitvoert, lees je hieronder.

Check - In

Ongeveer 30 min voordat de boeking begint krijg je een SMS en e-mail van ons om de check-in te beginnen. Waarschijnlijk heeft de eigenaar al een aantal dingen ingevuld zoals kilometerstand, schades en het brandstofpeil.

1. Controleer de boeking details en klik op Start
  2. Accepteer de vooraf ingevulde informatie door op Ja te klikken of kies Nee als er iets niet klopt en vul een nieuw voorstel in.

Als je Nee kiest en een nieuw voorstel indient moet de verhuurder dit accepteren, jullie blijven heen-en-weer gaan totdat er een overeenkomst is. De verhuurder moet ook jouw rijbewijs controleren, zorg ervoor dat jouw account jouw huidige rijbewijs bevat. Indien dit niet in orde is kan de boeking niet doorgaan.

1. Als alles in orde is ontvang je de sleutels, kies Ja als je ze in ontvangst hebt genomen en dan pas start de boeking.
  2. In het laatste scherm zie je hoe lang de boeking nog duurt, kun je verlengen, een extra bestuurder toevoegen of de check-out starten

LET OP: de verzekering start pas wanneer je de sleutels ontvangt van de verhuurder, zorg er daarom voor dat alle data correct is en dat je het ‘ontvang de sleutels-bericht’ krijgt. Neem de sleutels niet aan wanneer de check-in nog niet is afgerond (vanwege bv. onenigheid) de auto is dan niet verzekerd. De check-in is compleet als je het volgende scherm ziet:

DS_akkoord_H

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Check - Out

Aan het eind van de boeking ontvang je weer een SMS (en een e-mail) om de boeking te sluiten. Samen met de verhuurder controleer je de auto en bevestig je dat de status van de auto. In geval van schade voegen jullie deze toe. Let op: je hebt 48u na het einde van de boeking om de check-out te voldoen, daarna wordt de boeking automatisch gesloten.

Opnieuw komen de volgende stappen voorbij:

1. Begin de check-out door op Beëindig boeking te klikken
  2. Vul de huidige kilometerstand in en kies Volgende

LET OP: brandstof is iets dat jullie onderling regelen, het uitgangspunt is dat de auto met hetzelfde brandstofniveau terugkomt als dat je meekreeg. Als hier een verschil is regelen jullie dit door geld over te maken of door middel van een contante betaling.

1. Ga door naar de schades, controleer of er geen nieuwe schades zijn en bevestig de status van de auto door op Ja te klikken. In geval van nieuwe schade kies je Nee en voeg je de nieuwe schade toe. Een schaderapport wordt direct naar ons Community Support Team verzonden. Kies Compleet om door te gaan.
  2. Sluit de boeking door te bevestigen dat je de sleutels hebt terug gegeven, sluit af door een review te schrijven.