Waar ben je naar op zoek?

Terugbrengen en uitchecken

Het in- en uitchecken van de boeking kan op twee verschillende manieren verlopen, afhankelijk van of het een Keyless boeking betreft of een boeking met een persoonlijke sleuteloverhandiging. In dit artikel lichten we toe hoe het check uit process er uitziet.

 

Een Keyless boeking uitchecken

Een persoonlijke sleuteloverhandiging uitchecken

Een Keyless boeking uitchecken

Wanneer je een Keyless auto huurt, is de eigenaar niet aanwezig voor de sleuteloverdracht. Je kunt een Keyless boeking herkennen aan het Keyless icoontje bij de boeking:

Screenshot_2019-09-04_at_12.16.32.png

 

Hoe werkt de check-uit

 • Klink op ‘uitchecken’ in de SnappCar app en start en volg alle stappen zoals aangegeven.
 • De brandstof en kilometerregistratie gebeurt bij de meeste Keyless auto's automatisch, maar we adviseren altijd even een foto te maken van beide het brandstofpeil en de kilometerstand. 
 • Mocht er tijdens de huurperiode schade zijn ontstaan, kun je dit aangeven in de app. Maak duidelijke foto's van de schade en voeg een korte beschrijving toe.
 • Volg alle stappen, schuif de keyfob in het daarvoor bestemde kastje en klik op “sluit de auto”.

Gelukt! Je kunt de auto nu veilig achterlaten.

 

Een persoonlijke sleuteloverhandiging uitchecken

Wanneer je de auto terugbrengt zorg je ervoor dat de brandstof is aangevuld tot hetzelfde peil als je de auto hebt opgehaald, dat de auto schoon is en je binnen de tijd van de boeking weer terug bent.

Ga je het niet redden? Geef dit tijdig aan bij de verhuurder. Weet je op voorhand al dat je te laat bent, dan moet je een verlenging indienen. Let op: je rijdt onverzekerd rond wanneer je niet op tijd terug bent, neem daarom altijd contact op met de verhuurder als je later bent. Lees hier hoe je een boeking verlengt.

Samen met de verhuurder controleer je de auto en bevestig je de status van de auto. 

 • Begin de check-out door op “Uitchecken” te klikken
 • Vul de huidige kilometerstand in en kies Volgende
 • Controleer het brandstofpeil en kies Volgende
 • Ga door naar de schades, controleer of er geen nieuwe schades zijn en bevestig de status van de auto door op Ja te klikken.
  • In geval van nieuwe schades kies je Nee en voeg je deze toe. Een schaderapport wordt direct naar ons Community Support Team verzonden. 
 • Sluit de boeking door te bevestigen dat je de sleutels hebt teruggegeven, sluit af door een review te schrijven.

De check-out kan ook eerder worden gedaan als je in overleg de auto eerder terugbrengt. Na afloop van de boeking heb je maximaal 48u om de check-out af te ronden. Daarna wordt de boeking door ons gesloten en kan deze niet meer gewijzigd worden.