Waar ben je naar op zoek?

Boeking uitchecken

Het in- en uitchecken van de boeking kan op twee verschillende manieren verlopen, afhankelijk van of het een Keyless boeking betreft of een boeking met een persoonlijke sleuteloverhandiging. In dit artikel lichten we toe hoe het process van het uitchecken van de boeking er uitziet.

 

Een Keyless boeking uitchecken

Een persoonlijke sleuteloverhandiging uitchecken

Een Keyless boeking uitchecken

Bij het uitchecken van een Keyless boeking hoef jij als verhuurder niets te doen. De huurder volgt alle stappen in de SnappCar app en de boeking wordt automatisch afgesloten wanneer de huurder het uit-check process heeft voltooid. Wel is het belangrijk dat je na elke huur de auto even naloopt op eventuele schade. Daarnaast is het ook altijd handig de huurder te vragen foto's te maken van de start en eindstand  van de kilometers en het brandstofpeil. In de meeste gevallen registreert het Keyless systeem dit automatisch, maar hier zijn uitzonderingen in. 

Screenshot_2019-09-04_at_12.16.32.png

 

Een persoonlijke sleuteloverhandiging uitchecken

Wanneer de huurder de auto terugbrengt hoort deze ervoor te zorgen dat de brandstof is aangevuld tot hetzelfde peil als het was op het moment van ophalen, dat de auto schoon is en de huurder binnen de tijd van de boeking weer terug is.

Wanneer een huurder vertraagd is, hoort deze dit tijdig aan de verhuurder te vermelden en indien nodig een verlengingsverzoek in te dienen. Deze kan de verhuurder accepteren of weigeren. Pas wanneer de verhuurder het verzoek heeft geaccepteerd en de huurder eventueel extra kosten heeft betaald, is de nieuwe eindtijd bevestigd. Lees hier hoe een boeking kan worden verlengt.

Samen met de huurder controleer je de auto en bevestig je de status van de auto. 

  • Begin de check-out door op “Uitchecken” te klikken
  • Vul de huidige kilometerstand in en kies Volgende
  • Controleer het brandstofpeil en kies Volgende
  • Ga door naar de schades, controleer of er geen nieuwe schades zijn en bevestig de status van de auto door op Ja te klikken.
    • In geval van nieuwe schades kies je Nee en voeg je deze toe. Een schaderapport wordt direct naar ons Community Support Team verzonden. 
  • Sluit de boeking door te bevestigen dat je de sleutels hebt ontvangen.

De check-out kan ook eerder worden gedaan als de huurder in overleg de auto eerder terugbrengt. Na afloop van de boeking heb je maximaal 48u om de check-out af te ronden. Daarna wordt de boeking door ons gesloten en kan deze niet meer gewijzigd worden.