Voorwaarden aanmelden op SnappCar

Het verhuren van een auto via SnappCar is heel eenvoudig. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen die we samen met onze verzekeringspartner Allianz hebben opgesteld:

  • Je bent geregistreerd eigenaar van de auto
  • Het voertuig is volledig jouw eigendom
  • De auto moet ten minste verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  • De auto is goed onderhouden en in verhuurbare staat
  • Je hebt een profiel op SnappCar en bent geverifieerd door ons systeem

Kijk hier voor de volledige Algemene Voorwaarden.

Ben je niet de rechtmatige eigenaar van de auto?
In dit geval dien je een schriftelijke machtiging te kunnen overleggen waaruit blijkt dat de rechtmatig eigenaar jou heeft gemachtigd de auto te verhuren.

Verzekering

Het kan zo zijn dat jouw verzekering het expliciet niet toestaat om je auto te verhuren, dit kun je controleren in je verzekeringspolis of door contact te leggen met je verzekeraar. In het geval van een leaseauto, dien je vooraf toestemming van de leasemaatschappij te kunnen aantonen en dient Snappcar vooraf toestemming te verlenen voor het aanbieden van de auto op het Platform.

Maximum aantal auto’s

Het is niet toegestaan om meer dan drie voertuigen aan het profiel toe te voegen en/of te verhuren via ons platform. Commerciële verhuur van voertuigen is niet toegestaan.

Ingebouwde volgsystemen

Om de locatie van een auto te kunnen bepalen, of andere autodata te kunnen controleren, hebben sommige auto’s ingebouwde zenders of volgsystemen. Sommige auto’s die geboekt kunnen worden via het SnappCar platform maken ook gebruik van deze systemen.

Privé volgsystemen van auto eigenaren

We vragen auto eigenaren nadrukkelijk om het op hun auto profiel te vermelden als hun auto gebruik maakt van een volgsysteem. Als er vragen zijn over deze systemen, dan raden wij aan om daarover contact te zoeken met de eigenaar. Ook is de toegang tot de informatie van deze volgsystemen de verantwoordelijkheid van de eigenaar.

Volgsystemen voor SnappCar Direct

SnappCar Direct auto’s hebben een door SnappCar ingebouwd volgsysteem. Meer informatie over deze auto’s en hoe SnappCar de data van deze volgsystemen gebruikt is na te lezen in ons privacybeleid.