Hoe werkt de check-in en check-out?

Het moment van verhuren is daar. De huurder is op de afgesproken locatie gearriveerd en je staat op het punt de sleutel te overhandigen. Er zijn nog een paar stappen voordat de verhuur officieel van start kan. We leggen je hier uit hoe de check-in en de check-out werken.

Check-in

30 min voordat de boeking begint krijg je een notificatie via de App (of een SMS) en e-mail van ons om de check-in te beginnen. In het berichtje vind je een linkje naar de check-in. Als de huurder er nog niet is kun je alvast wat details van je auto invullen.

Lukt het niet om de check-in via je mobiel te starten? Ga dan online naar Mijn auto’s > Reserveringen > open de betreffende boeking > klik op de oranje Check-in knop.

• Begin de check-in door op Start te drukken
  • Vul de huidige KM-stand in en druk op Volgende
  • Geef aan wat het brandstofpeil is en kies Volgende
  • Als de auto geen schade heeft kun je de status accepteren (ga door naar de volgende stap). Zijn er nieuwe schades die je vooraf nog niet had ingevuld? Voeg ze dan op deze manier toe:
    • Maak een foto van elke afzonderlijke schade en gebruik de upload knop om ze per geval toe te voegen, kies daarna Volgende
    • Voeg een korte omschrijving toe en kies Compleet
    • Herhaal stap bovenstaande stappen om nog een schade toe te voegen

De rijbewijs controle is de volgende stap, hiervoor dient de huurder aanwezig te zijn.

• Controleer het rijbewijs van de huurder door de vier laatste cijfers van zijn of haar rijbewijs in te voeren.

De huurder doorloopt vervolgens zijn of haar check-in. Als alles in orde is komen jullie bij het ‘geef de sleutels’-bericht, de check-in kan worden afgerond.

LET OP: de verzekering start wanneer de check-in volledig is afgerond, zorg er daarom voor dat alle data correct zijn en dat je het ‘geef de sleutels-bericht’ krijgt. Geef de sleutels niet af wanneer de check-in nog niet is afgerond de auto is dan niet verzekerd. Alleen boekingen met een complete check-in zullen worden behandeld.

De check-in is compleet als je het volgende scherm ziet:

Check-out

Vlak voor het einde van de boeking ontvang je opnieuw een bericht (via App, SMS of e-mail) om de boeking te sluiten. Samen met de huurder controleer je de auto door de status van de auto tijdens de check-out te vergelijken.

Je komt deze stappen tegen:

• Begin de check-out door op Beëindig boeking te klikken
  • Vul de nieuwe KM-stand in en kies Volgende
  • Controleer het brandstofpeil en geef aan of je akkoord bent
  • Ga door naar de schades, controleer of er geen nieuwe schades zijn en bevestig de status van de auto door op Ja te klikken.
    • In geval van nieuwe schade kies je Nee en voeg je de nieuwe schade toe. Na afloop wordt de schade dan direct aangemeld bij Allianz, zij zullen dan binnen 2 werkdagen contact met je opnemen voor de verdere afhandeling.
  • Kies Compleet om door te gaan.
  • Sluit de boeking door te bevestigen dat je de sleutels terug hebt gekregen, sluit af door een review te schrijven.

En je bent klaar!

De check-out kan ook eerder worden gedaan als de huurder eerder terugkomt. Na afloop van de boeking heb je maximaal 48u om de check-out af te ronden. Daarna wordt de boeking gesloten en kan deze niet meer gewijzigd worden.

Gaat er iets mis tijdens de check-out of check-in? Neem dan even contact met ons op.

LET OP: brandstof dient onderling geregeld te worden, je behoort de auto terug te krijgen met hetzelfde brandstofniveau als bij de check-in. Mocht er een verschil zijn, vraag de huurder dan het verschil naar je over te maken of contant te betalen.