Wat levert verhuren via SnappCar op?

Opbrengst

Bij SnappCar bepaal je als verhuurder zelf de huurprijs van je auto. Op die manier heb je zelf controle over wat je aan je auto wilt verdienen als je hem een dagje verhuurt. Zo kun je ervoor zorgen dat de opbrengsten opwegen tegen de tijd die je er insteekt.

Als je jouw auto verhuurt ontvang je 80% van de verhuuropbrengst (incl. eventuele extra gereden kilometers). 10% voor het SnappCar platform, en 10% (met een minimum van €4,50 per dag) voor de verzekeringspremie, jouw no-claim bescherming, onze 24/7 pechhulp en onze service.

Huurprijs bepalen

Je bepaalt je huurprijs gemakkelijk aan de hand van de volgende drie zaken:  

 • Dagprijs
  Dit is de prijs die je vraagt om je auto één dag te verhuren. Je mag zelf de prijs van jouw auto bepalen*. Deze kun je op elk gewenst moment aanpassen op je auto profielpagina.

  Weet je niet zeker wat de juiste prijs voor jouw auto is?
  SnappCar geeft op basis van jouw model en type auto een adviesprijs. Je kunt ook naar de prijs van soortgelijke auto’s op SnappCar kijken. 

  *In verband met de verzekering is het wel belangrijk dat de ingestelde prijs ten minste 75% van onze adviesprijs bedraagt.

 • Aantal vrije kilometers
  Naast de huurprijs geef je ook het aantal vrije kilometers per dag op.  Dit is het aantal kilometers per dag dat de huurder mag rijden zonder een kilometer-fee te betalen. Hoe lager je de vrije kilometers zet, hoe eerder de huurder moet bijbetalen en hoe meer jij verdient. Maar, als je het aantal vrije kilometers hoger zet, wordt jouw auto aantrekkelijker voor huurders. 

  Standaard staan de vrije kilometers op 100 km per dag. Als je bijvoorbeeld voor 3 dagen verhuurt, mag de huurder in totaal 300 km “vrij” rijden voordat hij of zij moet bijbetalen.

 • Prijs per kilometer
  Dit is de prijs per kilometer in het geval dat het aantal vrije kilometers wordt overschreden. De prijs per extra kilometer staat standaard op € 0,15 maar kun je zelf aanpassen. Over deze inkomsten worden 10% aan verzekeringskosten, en 10% aan servicekosten ingehouden.

 

Verzekering en dienstverlening

Iedere boeking bij SnappCar is verzekerd. Via onze verzekeringspartner Allianz is jouw auto verzekerd tegen schade, diefstal en vernieling, en mocht er onverhoopt iets misgaan, blijft jouw no-claim beschermd. 

Naast jouw auto zijn ook je huurder én zijn of haar inzittenden verzekerd, van het moment dat je auto vertrekt tot hij weer voor de deur staat. Een deel van de kosten voor deze verzekering draag jij als verhuurder en het overige gedeelte is voor de huurder. Lees hier meer over de verzekering.

De SnappCar fee

De SnappCar fee is het bedrag dat je betaalt voor de dienstverlening van SnappCar. Deze servicekosten worden op iedere boeking verdeeld over de huurder en de verhuurder.

Overige variabelen om rekening mee te houden 

 • Hele en halve dagen
  Één dag verhuren staat gelijk aan een periode tussen de 8 en 24 uur. Je kunt je auto ook voor minder dan 8 uur verhuren. In dat geval is er sprake van een halve dag. Bij verhuur van een halve dag ontvang je 75% van de dagopbrengst. De huurder krijgt dan 75% van het aantal vrije kilometers. Je kunt zelf bepalen of je jouw auto voor halve dagen beschikbaar maakt.
 • Meerdagenkorting
  Je kunt het voor huurders aantrekkelijk maken om je auto langer te huren. Dit doe je door de meerdagenkorting aan te zetten. Verhuur je jouw auto 3 tot 6 dagen dan krijgt je huurder 10% korting, bij 7 dagen of meer krijgt hij 15% korting. De korting wordt van jouw huuropbrengst afgehaald. Je bepaalt zelf of je de meerdagenkorting aan zet op je auto profielpagina.

 

Uitbetaling van de verhuuropbrengst en kilometervergoeding

Een boeking is pas compleet nadat de huurder betaald heeft. Dit bedrag wordt dan apart gezet op de betaalrekening van Stichting Adyen, zij faciliteren het betalingsverkeer.

Na de huurperiode noteren jij en de huurder de gereden kilometers. Op basis van deze kilometerstanden berekent ons systeem automatisch of extra kilometers zijn gereden. Indien van toepassing wordt het bedrag geïncasseerd bij de huurder.

Een boeking wordt na afronding van de check-out binnen 48 uur uitbetaald.

In het Mijn Verhuur overzicht kun je per boeking (klik op de boeking) de transactiedetails bekijken.

Wanneer de check-out niet wordt afgerond wordt de boeking na 48u automatisch gesloten en zal uitbetaling na zeven werkdagen plaatsvinden.

Let op: we kunnen het bedrag alleen naar jouw rekening overmaken als je dit ook hebt ingevuld in jouw account. Je kunt dit wijzigen/toevoegen via Mijn Profiel > Mijn gegevens > Bankgegevens > Opslaan

Borg

Een huurder hoeft bij SnappCar geen borg te betalen voor de auto die gehuurd wordt. Wel machtigt de huurder ons om na afloop van de boeking eventuele additionele kosten te innen, zoals bekeuringen of het eigen risico bij schade. Meer informatie over deze kosten vind je terug in onze Algemene Voorwaarden.

Belasting

Zolang je 'incidenteel' je auto verhuurt, hoef je dit niet aan te geven bij de belastingdienst. Gemiddeld kun je als particulier zo'n 5000-6000 euro per jaar belastingvrij bijverdienen. Omdat het om een transactie tussen particulieren gaat, hoef je over dit bedrag ook geen BTW te betalen.

Pas wanneer je over dit 'belastingvrije' bedrag gaat, of als er sprake is van bedrijfsmatige verhuur dien je dit aan te geven bij de Belastingdienst. De belastingdienst maakt hier een onderscheid tussen 'bedrijfsmatig' en 'incidenteel' - wat voor jou van toepassing is kun je het beste zelf beoordelen.  

Wanneer jij je auto verhuurt met de intentie daar winst mee te maken en daar energie in steekt om 'klanten' te werven is dat niet meer incidenteel. Heb je de auto online staan en je verhuurt de auto zonder moeite bv. 15x per jaar en verdient daar wat mee is dat incidenteel.

Voor meer informatie of contact willen we je graag doorverwijzen naar de website van De Belastingdienst.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen