FAQ - Privacy- en Cookiebeleid

SnappCar is gebouwd op het vertrouwen dat de community in ons heeft en dit is tevens een van de pijlers van ons succes. Jouw privacy is daarbij heel belangrijk voor ons. Daarom informeren we je hier graag over hoe wij persoonlijke gegevens verzamelen en gebruiken. Voor meer informatie raden we je aan om ons privacybeleid en cookiebeleid door te nemen.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens?
Carshare Ventures B.V. ("SnappCar"), gevestigd aan Jaarbeursplein 6, 3512 AL Utrecht, is verantwoordelijk voor het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Welke persoonsgegevens verwerkt en verzamelt SnappCar?
Om gebruik te kunnen maken van SnappCar hebben wij bepaalde persoonsgegevens van je nodig. Bijvoorbeeld, wanneer je een auto wilt huren of verhuren. Denk hierbij aan contactgegevens, zoals je naam, adres, telefoonnummer, maar ook een kopie van je rijbewijs, betaalgegevens en auto details.

Waarom en wanneer maakt SnappCar gebruik van jouw persoonsgegevens?
Jouw persoonsgegevens worden gebruikt om een zo goed mogelijke ervaring te kunnen bieden in een veilige omgeving. Om dit te kunnen doen gebruiken wij jouw persoonsgegevens wanneer jij gebruik maakt van het SnappCar online platform, om een verhuur te faciliteren en om een huurovereenkomst op te stellen. Voorbeelden hiervan zijn: persoonlijke gegevens om een account aan te maken, gegevens die nodig zijn om je auto aan te bieden op het SnappCar platform en e-mail of berichten die gestuurd worden naar zowel huurders als verhuurders omtrent een boeking. Verder worden je persoonsgegevens gebruikt om checks uit te voeren, zoals een identiteitscheck (ben je wie je zegt dat je bent?) en bijvoorbeeld het checken van de geldigheid van een rijbewijs - dit is een vereiste voor de Verzekeringsvoorwaarden.

Met wie en wanneer worden mijn persoonsgegevens gedeeld?
In de volgende omstandigheden delen wij jouw persoonsgegevens met derde partijen:

  • Om een huurverzoek te bevestigen zullen wij de relevante informatie tussen huurder en verhuurder met elkaar delen. Bijvoorbeeld, contactgegevens en locatie van de auto.
  • Verder delen wij informatie met een aantal service providers, zoals Adyen (betalingsproces), Onfido (voor identiteitscheck van ID en rijbewijs), Zendesk voor het contact met klantenservice en met de Verzekeringsmaatschappij om een Verzekeringscontract tussen jou en de verzekeringsmaatschappij op te stellen.

Hoe worden mijn persoonsgegevens beveiligd en beheerd?
SnappCar neemt de bescherming van jouw persoonsgegevens zeer serieus. Om deze te beschermen hebben wij een aantal technische en fysieke beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd, waaronder authenticatie tools om onrechtmatige toegang tot jouw persoonsgegevens tegen te houden. Bovendien doen wij jaarlijks en maandelijks scans van onze systemen om te bepalen of onze beveiligingsmaatregelen nog steeds geschikt zijn.

Hoe lang bewaart SnappCar mijn gegevens?
SnappCar bewaart jouw basisgegevens zo lang je een account hebt. Zodra jij je account deactiveert zullen jouw persoonsgegevens worden verwijderd. In de Privacy Policy sectie 6: Hoe lang bewaart SnappCar mijn persoonsgegevens kan je hierover meer informatie vinden.

Met wie kan ik contact opnemen als ik een vraag heb of inzicht wil in mijn gegevens?
Je kunt als gebruiker van SnappCar altijd direct gegevens veranderen in je eigen account. Via privacy@snappcar.nl kun je een verzoek indienen om je gegevens in te zien, te veranderen of te verwijderen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0