SnappCar Keyless

In dit artikel vind je alle informatie over het SnappCar Keyless systeem, hoe het precies werkt met in- en uitchecken en overige relevante informatie zoals de brandstof- en kilometerregistratie.

 

Wat is SnappCar Keyless?
Hoe werkt de check-in bij een Keyless auto? 
Hoe werkt de check-out bij een Keyless auto?
Brandstof- en kilometer registratie

 

Wat is SnappCar Keyless?

SnappCar Keyless is een stuk hardware technologie die eigenaren kunnen installeren in hun auto. Deze technologie stelt huurders in staat om de auto te openen met behulp van de SnappCar app, wat betekent dat de eigenaar niet aanwezig hoeft te zijn bij de sleuteloverdracht tijdens de check-in of check-out. Keyless auto's zijn te herkennen aan het blauwe icoontje zoals hieronder afgebeeld.

Screenshot_2019-09-04_at_12.16.32.png

 

Hoe werkt de check-in bij een Keyless auto? 

Wanneer je een Keyless auto huurt, is de eigenaar niet aanwezig voor de sleuteloverdracht. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

 

Belangrijk om te weten voordat je de check-in start:

 • Zorg ervoor dat de boeking op tijd betaald is. Je ziet de status van de boeking in het overzicht in de app. Als de betaling niet is voldaan voor de starttijd van de boeking, komt deze te vervallen.

 • Vanaf 30 minuten voor de starttijd kan je beginnen aan de check-in. Als je eerder wil inchecken, moet de tijd van de boeking worden aangepast. Een wijziging van de boekingsperiode kun je aanvragen via dit formulier.

 • Een smartphone met de SnappCar app is nodig om een check-in te starten en gebruik te maken van het platform. Zorg voor voldoende batterij en een internet connectie.

Hoe werkt de check-in

 • Klink op ‘inchecken’ in de SnappCar app en start met het maken van foto’s van de auto, zoals aangegeven in de app. Let goed op of er schades staan en vergelijk eventuele schades met de reeds gemelde beschadigingen in het autoprofiel. Eventuele nieuwe schades kun je ook toevoegen in deze stap.

 • Klik op “open de auto”, en de auto gaat open. De sleutels zijn te vinden in het dashboardkastje. 

 • Start de auto en maak een foto van de brandstof en kilometerstand. (Bij de meeste Keyless auto’s wordt dit automatisch bijgehouden, maar we raden je aan om voor de zekerheid een foto te maken zodat je niet teveel betaalt na een huurperiode.)

Onthoud waar de auto geparkeerd staat, zodat je deze op dezelfde plek terug kunt brengen. Je bent nu klaar om op pad te gaan met je Keyless auto!

Hoe werkt de check-out bij een Keyless auto?

Tijdens de huurperiode kan je de autosleutels gebruiken om de auto open en dicht te doen. Is het tijd om de auto terug te brengen? Volg dan onderstaand stappenplan om jouw SnappCar Keyless-auto te sluiten via de check-out aan het einde van de boekingsperiode.
 1. Zorg ervoor dat je de auto voltankt of dat je het brandstofniveau terugbrengt zoals deze was aan het begin van de huur
 2. Parkeer de auto op de juiste plek. Zorg ervoor dat je de auto terug brengt op dezelfde plaats waar je hem hebt opgehaald, tenzij anders overeengekomen met de verhuurder. Controleer altijd de locatie en parkeeromstandigheden om boetes te voorkomen.
 3. Zet de motor af
 4. Sluit alle ramen
 5. Schakel alle lichten uit
 6. Plaats de autosleutels terug in het dashboardkastje (zorg ervoor dat je de ‘keyfob’ in de houder steekt als de auto deze heeft)
 7. Haal jouw persoonlijke bezittingen uit de auto
 8. Sluit de auto via de SnappCar-app en controleer of de auto op slot zit
 9. Maak foto's van de auto en close-up foto's van elke schade die je ziet
 10. Meld eventuele nieuw ontstane schade via de app

Neem altijd foto's van de auto vanuit verschillende hoeken en sla deze op op jouw telefoon, ook als er geen schade is ontstaan. Als huurder, moet je in staat zijn om de foto's te verstrekken aan SnappCar als hierom wordt gevraagd. De huurder is verantwoordelijk voor eventuele problemen veroorzaakt door het niet sluiten van de auto. In geval van problemen met het sluiten van de auto, neem dan onmiddellijk contact op met de eigenaar. 

 

Brandstof- en kilometer registratie

Brandstofregistratie

In de meeste gevallen, kan het SnappCar Keyless systeem ook de stand van de brandstofmeter bijhouden, zodat je dit gemakkelijk kunt regelen met de verhuurder. Je ziet dan de brandstofmeter stand  van de check-in en check-out in de app. Helaas kunnen we dit om verschillende redenen niet voor elk model auto realiseren, waardoor zo’n 20% van de auto’s de brandstofmeter stand niet kan bijhouden.

Het is altijd verstandig om een foto te maken van de beginstand van het brandstofpeil bij het inchecken en hetzelfde van de eindstand bij het uitchecken. Het is altijd belangrijk dat je de auto met dezelfde hoeveelheid brandstof inlevert als waarmee je de auto hebt opgehaald. 


Kilometerregistratie

Het SnappCar Keyless systeem houdt ook de kilometerstand bij. Het kan zijn dat de kilometerstand niet via de dashboard data kan worden bijgehouden, in dit geval zetten we de instellingen op GPS. Hierbij kan een afwijking van 12.5% ontstaan. We raden aan altijd een foto te maken van de kilometerstand bij check-in en check-out.

Voor meer informatie over extra kosten, klik hier: Hoe om te gaan met brandstof en andere extra kosten van de verhuur

 

 

Bezoek voor meer informatie: https://www.snappcar.nl/keyless/ 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 16 van 21