Waar ben je naar op zoek?

Wat is het eigen risico?

Een eigen risico is een bedrag dat je als huurder zelf moet betalen aan de verzekeringsmaatschappij in het geval dat er een schade ontstaat tijdens jouw huurperiode.

Voorbeeld: als je een schade ter waarde van € 2000 veroorzaakt en een eigen risico van € 750 hebt, moet je de eerste € 750 betalen aan SnappCar. Onze verzekeringmaatschappij dekt de resterende € 1250. De verzekeringsmaatschappij betaalt de volledige € 2000 tot de schade te herstellen.

Indien het schadebedrag lager is dan het eigen risico, betaal je als huurder het schadebedrag.

Voorbeeld: als u een schade ter waarde van € 500 veroorzaakt en een eigen risico van € 750 hebt, moet jij als huurder € 500 en de verzekering niets. De verzekering zal de € 500 te gebruiken om de schade te herstellen. Het eigen risico wordt afgeschreven van de bankrekening die bekend is bij SnappCar, namens de verzekeringsmaatschappij. Het eigen risico geldt per schadegeval. Dit betekent dat meerdere eigen risico's van toepassing kunnen zijn op dezelfde auto en dezelfde boeking als je meerdere schades veroorzaakt. In sommige gevallen heeft u de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen. Dit is een optionele service die wordt aangeboden door SnappCar, en is niet van toepassing voor alle boekingen.

Heb je nog meer vragen?
Een aanvraag indienen