Waar ben je naar op zoek?

Hoe werkt het verhuren van een auto via SnappCar?

Het verhuurproces bij SnappCar heeft altijd een vaste volgorde:

 1. De verhuurder meldt de auto (eenmalig) aan op SnappCar
 2. De verhuurder houdt de beschikbaarheid van de auto up-to-date via de kalender functie
 3. Een huurder stuurt de eigenaar een huurverzoek
 4. De verhuurder accepteert of weigert het huurverzoek
 5. Als de verhuurder het verzoek accepteert, betaalt de huurder voor de verhuur
 6. Als het geen Keyless boeking betreft, doen de verhuurder en de huurder bij het begin van de verhuurperiode samen de check-in, waarbij ze de kilometerstand en het brandstofniveau registreren, en eventuele schades aangeven. Bovendien controleert de verhuurder het rijbewijs van de huurder aan de hand van de laatste 4 cijfers van hun nummer.
  Bij een Keyless boeking hoeft de verhuurder niet aanwezig te zijn bij de check-in, en vult de huurder de relevante informatie in.
 7. Als het geen Keyless boeking betreft, doen verhuurder en huurder aan het einde van de huurperiode samen de check-out, waarbij ze de kilometerstand en het brandstofniveau registreren, en eventuele nieuwe schades aangeven.
  Bij een Keyless boeking hoeft de verhuurder niet aanwezig te zijn bij de check-out, en vult de huurder de relevante informatie in.
 8. Als de huurder meer kilometers heeft gereden dan het vrije aantal kilometers, worden de extra kosten bij de huurder in rekening gebracht.
 9. De verhuurder wordt zo'n 2 werkdagen na de verhuur uitbetaald voor de huurpijs en de eventuele kosten voor extra gereden kilomters
Heb je nog meer vragen?
Een aanvraag indienen