Auto-instellingen

Wanneer je ervoor kiest je auto te verhuren via SnappCar, zijn er verschillende mogelijkheden en opties waar je uit kunt kiezen wat betreft de instellingen van je auto. In dit artikel lichten we de verschillende keuzemogelijkheden toe. Je kunt de instellingen terugvinden bij ‘Mijn auto's’ -> ‘Wijzig auto en kalender’ -> ‘Instellingen van de auto’.

Hoe werkt de kalender?
Kan ik mijn eigen prijs bepalen?
Hele dagen en halve dagen
Wat is de voorbereidingstijd?
Hoe bepaal ik mijn aantal vrije kilometers?
Waar kan ik foto's toevoegen?
Waar kan ik de bestaande schade toevoegen?
Wat is de Lang-boek-korting? 
Wat is 'Direct Boeken'?
Wat betekent 'Slimme Tarieven'?
Wat zijn ophaal- en terugbrengtijden?
Kan ik huurders verbieden te roken in mijn auto?
Wat betekent de instelling 'bijzondere auto'?
Kan ik mijn eigen prijs bepalen?
Kan ik een minimumleeftijd instellen voor huurders?

 

Hoe werkt de kalender?

Met de kalender kan jij als verhuurder aangeven wanneer jouw auto beschikbaar voor huurders om te huren en wanneer niet. Als jouw auto niet beschikbaar is voor huurders, kun je dit aangeven in de kalender en zal jouw auto op die dagen niet in de zoekresultaten verschijnen.

 

Hele dagen en halve dagen

Als een huurperiode korter is dan 5 uur, betaalt de huurder 50% van de dagprijs, wat betekent dat de verhuuropbrengst zal worden berekend op basis van 50% van de dagprijs als uitgangspunt. De huurder ontvangt ook 50% van het aantal vrije kilometers per dag. Als je geen huurverzoeken wilt ontvangen voor een periode korter dan 1 dag, kan je een minimale huurperiode instellen.

Kan ik mijn eigen prijs bepalen?

Ja, je bent vrij om een eigen prijs te bepalen voor zowel een dag verhuur als de eventuele extra gereden kilometers binnen een bandbreedte die SnappCar heeft ingesteld. SnappCar maakt gebruik van een aantal bekende kenmerken van de auto om de aanbevolen prijs te berekenen. Dit zijn onder andere het type auto en de leeftijd maar ook andere aspecten. Als je een speciale auto (bijv. Old timer of camper) hebt en je wilt een hoger of lager bedrag dan de aanbevolen prijs instellen, selecteer je de optie ‘Bijzondere auto’. Hierdoor kan je een prijs tussen de € 25 en € 500 instellen. Deze optie is niet bedoeld voor gewone auto's.

Een goede prijs is een prijs waarbij de verhuurder zich comfortabel voelt en die aantrekkelijk genoeg is voor huurders om de ​​auto te willen huren. Dit hangt ook samen met andere beschikbare auto's in jouw omgeving. Verder kan een verhuurder nog aanpassingen doen aan het aantal vrije kilometers en de prijs per extra gereden kilometer om een goede balans te vinden.

 

Wat is de voorbereidingstijd?

Voorbereidingstijd is de minimale hoeveelheid tijd tussen ontvangst van het huurverzoek en het begin van de boekingsperiode. Als jij als verhuurder geen last minute verzoeken wilt ontvangen kunt je de voorbereidingstijd gebruiken om een periode in te stellen waar jij je comfortabel bij voelt. Huurders kunnen geen huurverzoek sturen als de huurperiode begint voordat jouw voorbereidingstijd eindigt.

 

Hoe bepaal ik mijn aantal vrije kilometers?

Verhuurders zijn vrij om het aantal vrije kilometers in te stellen tot een maximum aantal van 300 kilometer per dag. We stellen voor dat je speelt met het aantal vrije kilometers tot je een aantal gevonden hebt waarbij jij je prettig voelt, terwijl je nog steeds voldoende huurverzoeken ontvangt. Kijk hiervoor ook naar de auto's bij jou in de buurt. Het aantal vrije kilometers wordt berekend op dezelfde wijze als de prijs. Als de uitbreiding van het aantal huurdagen toeneemt in geval van een verlenging, ontvangt de huurder ook de extra vrije kilometers.


Waar kan ik foto's toevoegen?

Als je voor de eerste keer een auto toevoegt aan jouw profiel, word je gevraagd om foto's te uploaden. Als je jouw auto als hebt toegevoegd en je wilt foto's later toevoegen, gaat je hiervoor naar het profiel van uw auto op onze website of app. Zie hieronder hoe je dit moet doen op onze website en apps:

Web: Ga naar ‘Mijn auto's’ -> ‘Wijzig auto en kalender’ -> ‘Instellingen van de auto’. Hier kan je foto's toevoegen en oude foto's verwijderen

Apps: Tik op ‘Auto's’ -> ‘Foto's bewerken’.

 

Waar kan ik de bestaande schade toevoegen?

Bestaande schade's aan jouw auto kunnen worden toegevoegd via het auto-profiel. Zie hieronder hoe je dit doet op onze website en apps:

Web: ga naar ‘Mijn auto's’ -> ‘Wijzig auto en kalender’ -> ‘Bekijk schades’. Klik op het blauwe ‘plus’-teken om een ​​nieuwe schade toe te voegen.

App: Tik op ‘Auto's’. Tik op het blauwe ‘plus’ teken om een ​​nieuwe schade toe te voegen.

 

Wat is de Lang-boek-korting? 

Je kunt ervoor kiezen een lang-boek-korting in te stellen en het zo aantrekkelijker te maken voor huurders om de auto te huren voor langere periodes. Door het inschakelen van deze instelling, die kan worden gevonden in de auto instellingenmenu,  krijgen huurders een korting van 15% op de dagprijs als de huur is langer dan 3 dagen. De gegeven korting wordt automatisch in mindering gebracht op de opbrengsten van de verhuur.

Wat is 'Direct Boeken'?

Direct Boeken is een functie voor verhuurders waarmee ieder huurverzoek automatisch geaccepteerd wordt. Huurders kunnen na het sturen van het verzoek direct betalen en na betaling is de huurperiode definitief vastgelegd. Voor het inschakelen van Direct Boeken is het belangrijk dat jij ten aller tijden de kalender goed bijhoudt. Door Direct Boeken in te stellen zien huurders dat jouw auto direct beschikbaar is: dit verhoogd het aantal huurverzoeken. 


Wat betekent 'Slimme Tarieven'?

Op basis van de dagprijs die je hebt gekozen voor jouw auto en de actuele vraag naar een auto, zal Slimme Tarieven de dagprijs verhogen of verlagen. Wanneer de vraag voor auto’s hoger is, gaat de prijs omhoog. En wanneer de vraag naar auto’s minder is, gaat de prijs van jouw auto ook omlaag. De berekeningen hiervan gaan automatisch en worden regelmatig voor je geüpdate. 

Hierbij een voorbeeld:

Hieronder zie je de prijzen voor een auto die Slimme Tarieven aan heeft staan. De auto heeft een dagprijs van €40,00 en je ziet hoe de prijzen kunnen variëren gedurende een week in midden december. Op de dagen met hoge vraag, zaterdag en zondag, is de prijs hoger, waardoor de kans op meer inkomsten wordt verhoogd. Op dagen met een lagere vraag, wordt de kans op het verhuren van je auto verhoogd door de prijs tijdelijk iets te verlagen.

 

HC.jpg

 

Wanneer je jouw dagprijs aanpast, zal Slimme Tarieven de verschillende prijzen voor jou berekenen. Je bent vrij om je dagprijs aan te passen om te zien wat voor jou het beste werkt. 

 

Wat zijn ophaal- en wegbrengtijden?

Ophaal- en wegbrengtijden kan je gebruiken om aan te geven op welke tijdstippen gedurende welke dagen je beschikbaar bent voor de check-in en check-out. Als jouw de hele dag te huur is, maar je zelf maar tot 9:00 thuis bent, kun je alleen boekingen accepteren die beginnen vóór 09:00. Door het gebruik van de ophaal- en wegbrengtijden kan kunt je gemakkelijk huurverzoeken beheren en vergroot je de kans op een succesvol huurverzoek.


Kan ik huurders verbieden te roken in mijn auto?

Ja, als verhuurder kun je aangeven of huurders mogen roken in jouw auto. Als een huurder rookt in jouw auto, terwijl je hebt aangegeven dat dit niet is toegestaan, raadpleeg dan dit artikel om SnappCar te informeren.

 

Wat betekent de instelling 'bijzondere auto'?

De optie 'bijzondere auto’ is bedoeld voor auto's die zeer zeldzaam zijn (bijv old timers) of waar speciale aanpassingen aan zijn gemaakt (bijv. Campers). In deze speciale gevallen kan de aanbevolen verhuurprijs niet representatief zijn voor het voertuig. Als je deze optie selecteert, kan jij als verhuurder een ​​prijs van tussen de € 25 en € 500 instellen. Huurders zien niet dat een verhuurder deze optie heeft geselecteerd.


Kan ik een minimumleeftijd instellen voor huurders?

Ja, je kunt een minimum leeftijd van 25, 35 of 45 jaar oud instellen in het instellingenmenu van jouw auto.

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 1