Vul hier jouw vraag in:

Prijswijzigingen voor verhuurders per 03-08-2020

Wij willen het steeds gemakkelijker, transparanter en duurzamer maken voor jou om een auto te verhuren via SnappCar. Mede op basis van feedback uit onze community, voeren we per 03-08-2020 een aantal wijzigingen door in ons prijsmodel. Door deze wijzigingen wordt ons prijsmodel eenvoudiger en houd je in de meerderheid van de gevallen meer over bij de verhuur van jouw auto. In deze mail willen we de belangrijkste veranderingen aan je uitleggen. 

Lagere kosten extra kilometers

Voor elke extra kilometer die een huurder rijdt boven het aantal vrije kilometers van de boeking, draag zowel de huurder als de verhuurder geen extra kosten meer af aan SnappCar of aan de verzekering. Aan het begin van een boeking is het nu direct duidelijk duidelijk wat een huurder aan boekingskosten betaald, een veelgevraagde wens van onze gebruikers. Als jij als verhuurder bijvoorbeeld 15 cent per extra gereden kilometer instelt, betaalt de huurder 15 cent en ontvang jij 15 cent per extra gereden kilometer.

Verhoging SnappCar fee

Ter compensatie van lagere kosten voor extra kilometers staat wel dat de SnappCar fee voor de boeking iets verhoogd wordt van 10% naar 12,5%. Ondanks deze verhoging zal de meerderheid van de boekingen nog steeds gemiddeld meer voor jou opleveren.

Verzekeringsfee voor halve dagen wordt goedkoper

Bij boeking voor halve dagen (boekingen tot 5 uur) zullen de verzekeringskosten 50% goedkoper worden, waar deze kosten voorheen evenveel waren als de verzekeringskosten van een boeking voor een hele dag. Als verhuurder houd je daarmee meer over aan jouw kortere verhuren en verlengingen, en voor huurders wordt het goedkoper om je auto voor korte ritten te boeken

Vereenvoudiging in verzekeringsfee voor huurders

Daarnaast maken we aanpassingen in de leeftijdstoeslag en verzekeringsfee die huurders betalen. Dit heeft geen invloed op jouw verdiensten als verhuurder, maar het wordt voor huurders eenvoudiger om te zien wat ze betalen aan verzekering. Huurder gaan op basis van het risicoprofiel van de boeking en huurder een vaste verzekeringsfee tussen de € 3,50 en € 9,50 betalen, waar deze eerst in bijna alle gevallen tussen de €4,50 en €9,50 bedroeg.

Heb je nog meer vragen?
Een aanvraag indienen