Vul hier jouw vraag in:

Prijswijzigingen voor huurders per 03-08-2020

Wij willen het steeds gemakkelijker, transparanter en duurzamer maken voor jou om een auto te huren via SnappCar. Mede op basis van feedback uit onze community, voeren we per 03-08-2020 een aantal wijzigingen door in ons prijsmodel. Door deze wijzigingen wordt ons prijsmodel eenvoudiger en wordt het in de meerderheid van de gevallen goedkoper om een auto te huren. In deze mail willen we de belangrijkste veranderingen aan je uitleggen. 

Verzekeringsfee voor halve dagen wordt goedkoper

Bij boeking voor halve dagen (boekingen tot 5 uur) zullen de verzekeringskosten 50% goedkoper worden, waar deze kosten voorheen evenveel waren als de verzekeringskosten van een boeking voor een hele dag. Kortere ritten en verlengingen worden in veel gevallen goedkoper. 

Aparte leeftijdstoeslag vervalt

Daarnaast vervalt de aparte leeftijdstoeslag voor jonge huurders (27 jaar en jonger). Hiervoor in de plaats gaan we gebruik maken van een verzekeringsfee die gebaseerd is op het risicoprofiel van de boeking en huurder. Dit betekent dat we op basis van factoren zoals (onder andere) leeftijd van de huurder en waarde van de auto, verschillende verzekeringsfees in rekening zullen brengen. De verzekeringsfee zal tussen de €3,50 en €9,50 liggen, waar deze eerst in bijna alle gevallen tussen de €4,50 en €9,50 bedroeg.

Lagere kosten extra kilometers

Voor elke extra kilometer die je rijdt boven het aantal vrije kilometers van de boeking, draag je geen extra kosten meer af aan SnappCar of aan de verzekering. Aan het begin van een boeking is het nu direct duidelijk duidelijk wat je aan boekingskosten betaald, een veelgevraagde wens van onze gebruikers. Als de verhuurder bijvoorbeeld 15 cent per extra gereden kilometer instelt, betaal jij als huurder 15 cent en ontvangt de verhuurder 15 cent per extra gereden kilometer.

Verhoging SnappCar fee

Ter compensatie van lagere kosten voor extra kilometers staat wel dat de SnappCar fee voor de boeking iets verhoogd wordt van 10% naar 12,5%. Ondanks deze verhoging zal de meerderheid van de boekingen nog steeds gemiddeld goedkoper uitvallen.

Heb je nog meer vragen?
Een aanvraag indienen