Hur hanteras hyresperioderna? Halv eller heldagar?

SnappCar-priser är indelade i halvdags eller heldagspriser. Förare som hyr bil via SnappCar betalar inte någonting extra för helger, nätter eller semestertider. En heldagshyrning definieras som minst 8 och maximalt 24 timmar. Planerar du att hyra ut bilen för mindre än 8 timmar? I så fall kommer din intäkt att motsvara ett halvdagspris. För halvdagsuthyrningar ingår även endast hälften så många fria km som vid en heldagsuthyrning. Minsta möjliga hyrespris för en bokning är 80 kronor.

Vill du sätta en heldag som minsta möjliga hyresperiod? Du gör detta genom att kryssa i en ruta på din SnappCar-profilsida. Gå till ”Mitt SnappCar”, klicka på din bil och sedan ”Inställningar”. Väljer du denna inställning kommer din bil bara synas för sökning i sökmotorn på över 8 timmar.

Uppdatering från och med 1:a Mars:

Från och med den första Mars 2017 kommer halvdagar att debiteras 75% av det ursprungliga hyrespriset per dag. Antalet fria kilometer kommer att ändras till 75% av det som avgivits som fria kilometer per dag.

Vi har valt att göra detta för att göra det mer förmånligt för bilägare att hyra ut bilen under kortare perioder.