Hur fungerar direktbokning?

När du har ett komplett och verifierat konto kan du sätta på “Direktbokning” av din bil! På detta sätt kan du hyra ut din bil ännu snabbare än förut. Med direktbokning aktiverat kan hyrestagare hyra din bil utan att behöva vänta på ett svar från dig. Du accepterar automatiskt alla hyresförfrågningar som kommer in på din bil. Se till att uppdatera din kalender så att bilen bara går att hyra de dagar du verkligen kan. Det finns flera inställningar för att anpassa direktbokning efter dina behov under “mina bilar”.

Hur fungerar det?

Direktbokning snabbar upp hyresprocessen av din bil genom att hyresförfrågningar automatiskt blir accepterade. På samma sätt som vanliga bokning kommer direktbokningar bara gälla för lediga datum i din kalender. Om du har din bil online kan du slå PÅ och AV denna funktion inne på dina inställningar: Mitt Snappcar -> Mina bilar -> Välj Redigera. Direkt bokningsbara bilar är markerade med en blixtikon.

Det finns några förusättningar för att en förare ska kunna boka din bil direkt:

• Hyresperioden kan inte vara längre än 3 dagar
  • Bokningen måste efterfrågas minst 24 timmar i förväg
  • Upphämtnings- och återlämningstid måste anges. Förinställd tid är mellan 07:00 och 23:00.

Fördelar med direktbokningar

• Bekvämt - Bokningar utan att behöva svara på varje förfrågan
  • Synlighet - Användare kan filtrera på bilar som är direkt bokningsbara
  • Direktbokningar påverkar din svarsfrekvens positivt

Notera att det är ditt ansvar att hålla tillgängligheten av din bil uppdaterad i kalendern. Om du avbokar tre direktbokning så förlorar du din möjlighet att använda funktionen.