Bilägare - Elektronisk SnappForm - Så fungerar det

Äntligen är den här: den elektroniska SnappForm:en! Men hur fungerar det egentligen? Här hittar du förklaringar, steg-för-steg, hur du använder de nya, förbättrade, elektroniska hyresavtalen.

Incheckning

30 minuter före hyresperiodens början får du ett SMS samt ett e-mail där du kan starta incheckningsprocessen. Om du inte lyckas göra incheckningen via din mobil, gå då in på www.snappcar.se, välj mina uthyrningar och klicka sedan på den orangea checka-in-knappen. Du kommer att behöva fylla i information om bilens skick samt bränslenivå mm. så se till att du är vid bilen innan du börjar.

• Först bekräftar du bokningsdetaljerna och trycker sedan på Start
  • Fyll sedan i bilens mätarställning vid upphämtning, klicka på Nästa
  • Ange bränslenivå 0% - 100% genom att dra reglaget. Tryck sedan på Nästa

Om bilen har några existerande skador så kan du ange dem i bilens skadehistorik under bilens profilsida. I och med detta slipper du ange skadan vid varje uthyrningstillfälle. Om bilen inte har några nya skador kan du gå vidare till steg 7. Finns det däremot skador som ej angivits ännu. Då gör du så här:

• Ta en bild på varje separat skada och använd knappen “ladda upp”, klicka sedan på Nästa.
  • Lägg till en kort beskrivning av skadan och tryck sedan på Slutför
  • Upprepa steg 4 och 5 för att lägga till fler skador.

I nästa steg behöver hyrestagaren vara på plats då du behöver kontrollera körkortet.

• Tryck på Ja om informationen på körkortet matchar. Tryck Nej om någonting ser konstigt ut, i detta fall vänligen kontakta sedan community support.

Därefter är incheckningen klar! Vänta på att hyrestagaren slutför incheckningen från sitt håll och lämna sedan över nyckeln. Om hyrestagaren inte bekräftar informationen du angivit kommer hen att fylla i ett “motförslag”. Du kan välja att acceptera motförslaget eller neka. Förslagen kommer att skickas fram-och-tillbaka tills ni är eniga om informationen.

OBS: Försäkringen börjar gälla när nycklarna lämnats över. Lämna inte över nycklarna förens incheckningsprocessen är slutförd av både dig och hyrestagaren. Endast incheckade bokningar kommer att behandlas av oss.

Utcheckning

Vid hyresperiodens slut blir du meddelad, via SMS och e-mail, att stänga bokningen. Detta görs genom en utcheckningsprocess. Gå igenom bilen och lägg till eventuella nya skador.

• Börja utcheckningen genom att trycka på Stäng bokning
  • Fortsätt genom att fylla i mäterställning vid återlämning, tryck på Nästa
  • Kontrollera bränslenivån och tryck på Ja om nivån stämmer överens med nivån vid upphämtningstillfället. Tryck på Nej om det skiljer sig och fyll i ett motförslag.

OBS: Bränsle är någonting som görs upp mellan dig och hyrestagaren. Bilen bör återlämnas med samma nivå bränsle som vid upphämtningen. Är det mindre bensin i tanken så står hyrestagaren för kostanden att fylla upp bränslet.

• Fortsätt till skador, kontrollera bilens skick. Finns det inga nya skador tycker du på Ja. Om det uppstått nya skador så trycker du på Nej. Infromation om skadan skickas då direkt till SnappCar. Tryck på Slutför för att fortsätta.
  • Stäng bokningen genom att bekräfta att du fått tillbaka nycklarna. Glöm inte att lämna ett omdömde!