Första bokningen: hur fungerar det?

Efter att du har registrerat och verifierat ditt konto vill du antagligen boka en bil så fort som möjligt. Men hur exakt fungerar det? Den här artikeln förklarar steg för steg!

Verifiera ditt konto

Efter registrering av konto hos SnappCar behöver kontot verifieras. Du verifierar kontot genom att ladda upp en bild på ditt körkort via "redigera profil". Frifilligt men rekommenderat är att ladda upp en bild på sig själv och skriva en kort presentation. Detta ökar dina chanser markant att få din hyresförfrågan accepterad.

Hyresförfrågan skickad!

När du skickar en hyresförfrågan kan det vara bra att skriva ett krot meddelande till bilägaren och berätta vad du ska använda bilen till. Ska du till Ikea, till sommarstugan eller kanske ett bröllop? Din skickade förfrågan hittar du under kontrollpanel med status "behandlas".

Förfrågan accepterad!

Toppen! Din hyresförfrågan är accepterad! Detta betyder att bilägaren vill dela sin bil med dig. OBS! bokningen är i det här stadiet inte fullständig ännu.

Betalning

När förfrågan är accepterad får du ett e-postmeddelande med en betalningslänk. Du kan via din snappcarprofil eller via e-postlänken gå in och betala bokningen. Först när detta är gjort är bokningen slutförd. Vid betalningssteget får du möjlighet att köpa till självriskeliminering.

Avbokning av betald bokning återbetalas endast om den gört mer än 24-timmar innan hyresperiodens början. Straffavgift på 100kr tillkommer.

Digitalt hyresavtal

Efter betalningen får du ett e-portmeddelande som bekräftar att bokningen är betald och klar. I meddelandet hittar du även kontaktuppgifter till bilägaren. Kontakta varandra innan bokningens början och gör upp detaljer kring upphämtningen. 30 minuter innan bokningens början får du och bilägaren ett SMS där ni kan "checka-in" bokningen. Den här processen är snabb och går ut på att ni bägge bekräftar bilens skick och bränslenivå samt vägmätarställning. Detta måste göras för att försäkringen skal gälla.  m du har problem med in eller ut-checkningen, kontakta support på support@snappcar.se

Hämta upp bilen

När in-checkningen är klar kan nycklarna lämnas över. Se till att kommunikationen mellan er är tydlig.

Återlämning sker på förutsatt tid. Kom i tid! Gå igenom ut-checkningsprocessen och sedan är det klart. Eventuella kostnader för extra kilometer dras automatiskt från hyrestagarens betalkort några dagar efter avslutad bokning.