Hur fungerar direktbokning?

Direktbokning är perfekt om du vill hyra ut bilen ännu mer och vet säkert att du kan hyra ut vissa tider. När du har aktiverat direktbokning kan hyrestagare hyra din bil utan att behöva vänta på ett svar från dig. Du accepterar automatiskt alla hyresförfrågningar som kommer in på din bil.

Se till att uppdatera din kalender och dina upphämntings- och återlämningstider så att bilen bara går att hyra de dagar du verkligen kan. Det finns flera inställningar för att anpassa direktbokning efter dina behov under “mina bilar”.

Du kan slå PÅ och AV denna funktion inne på Mina bilar -> Redigera bil och kalender. Denna symbol visas i sökresultaten på bilar som är direktbokningsbara.

Det finns några förutsättningar för att en förare ska kunna boka din bil direkt:

• Hyresperioden kan inte vara längre än 3 dagar
  • Bokningen måste efterfrågas minst 24 timmar i förväg
  • Upphämtnings- och återlämningstid måste anges. Förinställd tid är mellan 07:00 och 23:00.

Slå bara på direktbokning om du vet att du har möjlighet alla tider som din bil står som ledig. Om du avbokar tre direktbokning så förlorar du din möjlighet att använda funktionen.