Vad kan jag tjäna på att hyra ut?

Självklart beror det helt på hur mycket du är villig att hyra ut, vart du bor, vilken bil du har, hur flexibla tider du har och vilket pris du sätter. En snittuthyrare på SnappCar delar sin bil fyra dagar i månaden.

Pris
Du sätter själv priset. Av det totala beloppet betalar vi sedan ut 90% av det priset till dig som bilägare. 10% går i dagsläget till vårt försäkringsbolag för att försäkringen ska gälla. 5% extra tas sedan ut av hyrestagaren.

Milersättning
Du väljer också hur många kilometer som ska ingå i varje dagspris. Mellan 100-300 km per dag och mellan 1 kr-2,5 kr per extra kilometer kan du välja mellan. När ni har gjort incheckning och utcheckning räknar vårt system ut hur många kilometer hyrestagaren körde, och allt som är utöver det som ingick debiteras sedan av hyrestagaren, och betalas ut till dig.

Prismodellen

• Hyra 0-8 h räknas som en halvdag. Det debiteras alltid 75% av dagspriset. 75% av antalet fria kilometer ingår då också i bokningen.
  • Hyra 8-24 h räknas som 1 dag.
  • Hyra 25h räknas som 1,75 dag.

Långtidsrabatt
Om bokningen sträcker sig mer än 3 dagar dras 10% av dagspriset av. Från 7 dagar blir rabatten 15%. Rabatten dras av automatiskt innan betalningen. Denna funktion kan du som bilägare aktivera eller stänga av. Vill du göra andra anpassade rabatter kan du bara ändra priset tillfälligt.

Skatt
Du ska betala skatt på allt du tjänar genom bildelning.

Här kan du läsa mer om hur det går till: Skatt