Vad är SnappCar och hur fungerar det?

SnappCar är kort och gott en bildelningstjänst som hjälper privatpersoner att enkelt och säkert hyra bilar av varandra. Vi förmedlar ett hyreskontrakt och tillhandahåller en plattform för annonsering samt en helförsäkring via If skadeförsäkringar. Som hyrestagare börjar du med att registrera ett konto på snappcar.se. Där efter kan du söka efter en bil i ditt område. Du kan enkelt filtrera baserat på pris, avstånd eller biltyp. När du hittat en bil som passar dina behov skickar du en hyresförfrågan till direkt till bilägaren. Observera att du inte kan skicka en hyresförfrågan förens du slutfört registreringen och ditt konto verifierats.
Bilägaren kan nu välja att acceptera eller neka din förfrågan. Blir förfrågan accepterad så kan du nu slutföra bokningen genom att betala för den. Betalningen sker direkt till SnappCar med ett vanligt betalkort.
Vid upphämtningen av bilen går ni tillsammans igenom bilens skick, bränslenivå, existerande skador samt mätarställning. Allt detta registreras i vår app eller via snappcar.se. När ni slutfört "in-checkningen", är försäkringen aktiverad och du kan köra iväg med bilen. Samma uppgifter registreras vid återlämningen av bilen. Svårare än så är det inte!