Hur fungerar incheckningen/överlämningen av bilen?

Incheckningen är den process du och hyrestagaren går igenom när bilen lämnas över vid bokningens början. Incheckningen görs via vår app eller via snappcar.se och kan påbörjas 30-minuter före hyresperiodens början. Du blir påmind om detta via SMS.

Du som bilägare kan direkt fylla i bilens mätarställning, bränslenivå och existerande skador även innan hyrestagaren är på plats. När hyrestagaren sedan ska checka in godkänner han/hon de uppgifter du redan angivit. I tillägg till detta måste du som bilägare kontrollera hyrestagarens körkort genom att ange de sista siffrorna i körkortsnummret i incheckningsprocessen. Mer information om detta steg hittar du här.

När bokningen är incheckad kan du lämna över nycklarna och bilen är fullt försäkrad. Vid återlämningen görs en utcheckning där du får chansen att ange nya skador, bränslenivån och hur långt hyrestagaren kört under bokningen.