Vad innebär kontoverifiering?

Alla användare på SnappCar går igenom en verifieringsprocess innan de kan hyra eller hyra ut en bil. Verifieringsprocessens syfte är att fastställa personens identitet. Detta görs genom ett antal steg:

1. Först ber vi alla våra användare om deras namn och adress.
  2. Efter detta verifierar alla användare sitt telefonnummer genom en unik kod, så vi alltid kan kontakta dem.
  3. I det tredje steget laddar man upp sitt körkort. Detta avläsas av en dator som bekräftar namn, giltighetstid etc. Du behöver aldrig kolla på personen som hyrs körkort, vi har redan gjort det! Det enda du behöver göra är mata in de 4 sista siffrorna i körkortsnumret, så det är rätt person som har rätt körkort.
  4. Det sista steget som våra hyrare ser är att vi ber dom skicka oss 1 kr. Detta görs för att vi ska ha ett kort att dra pengar från, men framförallt för att se till så namnet på kortet matchar namnet på körkortet. Efter detta steg så har vi styrkt personens identitet till den grad att våra försäkringsbolag godkänner det.
  5. Men, det slutar inte här. Eftersom SnappCar är medlemmar i biluthyrningsföretagens branschorganisation, Biluthyrarna, har vi tillgång till deras listor över bra och mindre bra hyrare. Så, om vi av nån anledning får en träff mot deras databas märker vi det direkt och kan stoppa personen från att hyra en bil på SnappCar!

Så, du som bilägare på SnappCar kan alltid vara säker på att vi gör vårt yttersta för att se till så du och din bil är trygga!