FAQ - Integritetspolicy och Cookiepolicy

SnappCar är byggt på tilliten i vår community, vilken är vår stora källa till framgång. Med det sagt så tar SnappCar din integritet på största allvar och behandlar all din data med största försiktighet. Det är därför vill vill berätta om vår uppdaterade integritets- och cookiepolicy.

För mer information rekommenderar vi att läser vår Integritetspolicy and Cookiepolicy.

Vem är ansvarig för att hantera din personliga data?
Carshare Ventures B.V. ("SnappCar"), med säte i (3521 AL) Utrecht, Nederländerna, Jaarbeursplein 6, är ansvariga för hanteringen av din personliga data.

Vilken data samlar SnappCar och hanterar?
För att kunna använda SnappCars tjänst behöver vi delar av din personliga data. Till exempel, om du vill hyra eller hyra ut en bil. Vi behöver då dina kontaktuppgifter, en kopia av ditt körkort, ditt personnummer, ett betalkort eller ditt kontonummer samt uppgifter om din bil.

Hur och varför använder vi din data?
Din data används av oss för att ge dig en trevlig och trygg upplevelse när du använder SnappCar. Framförallt använder vi din data när du ingår ett hyresavtal. Exempel på detta är email och andra typer av meddelanden som skickas mellan ägare och hyrestagare när en bil ska bokas, att dela en bils plats eller adress med en hyrestagare och att kontrollera ett körkort.

Med vem och när delar vi din data?
I de följande fallen delar vi din data med tredje part:

• För att en bokning ska kunna göras måste vi dela relevant information mellan bilägaren och hyrestagaren. Till exempel dina kontaktuppgifter och var din bil står.
  • Vi delar också information med tredje parter som försäkringsbolaget If och till exempel bärgningsfirmor (om det behövs). Genom att göra det är din bil helförsäkrad under hyresperioden.

För andra tredje parter, se vår integritetspolicy.

Skydd och hantering av din data?
Vi ser väldigt allvarligt på vårt skydd av din data. Därför har vi ett antal tekniska och fysiska säkerhetsåtgärder som skyddar din data, inklusive autentiseringsverktyg mot otillåten åtkomst av din data. Utöver det gör vi regelbundna scanningar av våra system för att se så våra åtgärder fortfarande är bra nog.

Hur länge lagrar SnappCar min data?
SnappCar lagrar din data så länge som du har ett aktivt konto. Så fort som du avaktiverar ditt konto tas din lagrade data bort. För exakta tidsperioder, se sektion 6 i vår integritetspolicy: Hur länge lagrar SnappCar min data?

Vem kontaktar jag om jag har en fråga om er användning av min data?
Som SnappCar-användare kan du alltid ändra inställningarna på ditt konto. Om du vill ha mer insikt i vilken data vi lagrar eller om du vill ändra eller ta bort den, kontakta oss på privacy@snappcar.nl