Keyless - Teknisk hjälp och FAQ

Teknisk information

• Se till att fästa nyckelbrickan på samma nyckelknippa som din bilnyckel. För att låsa bilen inför en bokning ska du fästa brickan inuti hållaren i handskfacket med nyckeln hängandes på samma nyckelknippa. Stäng alla dörrar och tryck sedan ‘lås bil’ genom appen. Se till att nyckelbrickan sitter i ordentligt eftersom det är detta steget som gör att systemet förstår att du har lämnat bilen.
  • Lägg din extranyckel på en säker plats hemma. Använd inte din extranyckel för att låsa eller öppna bilen när den andra nyckeln sitter inuti bilen. Det kommer förvirra systemet. Om du någon gång får problem med att öppna bilen genom appen kan du såklart använda din extranyckel - men det finns konsekvenser av detta som gör att du inte bör göra det i onödan.

Varför du INTE ska använda din reservnyckel

När du eller en hyrestagare låser bilen via SnappCar aktiveras startspärren av appen. Du kan förmodligen öppna dörrarna med din reservnyckel, men det kommer inte att inaktivera startspärren. Det betyder att du INTE kommer att kunna starta bilen. Först när du låser upp bilen via SnappCar-appen inaktiveras startspärren på rätt sätt.
Använd nyckeln med blippen fäst på samma nyckelknippa när du kör bilen själv. Du behöver inte sätta tillbaka den i handskfacket varje gång du vill stänga bilen, såvida du inte har en kommande hyra. Lägg i så fall blippen i hållaren och stäng bilen via appen.

Om bilen inte startar

Ring alltid SnappCar om du inte kan starta din bil och den har installerats med Keyless. Detta kan ha att göra med felaktig användning av den andra nyckeln, som vi snabbt kan lösa på avstånd. Be inte om att bärga bilen innan du har pratat med oss - vi återbetalar inga kostnader du gör i ett sådant fall.

• Om det inte går att låsa bilen genom din app innan din bokning behöver du också kontakta oss nedan.

Om din bil behöver tas till en verkstad för reparation eller vanlig service

Se till att alltid meddela verkstaden om vad som har installerats i bilen, och ring oss om du är osäker. Det kan spara tid och eventuella onödiga kostnader för dig.

Troubleshooting FAQ

Keyless installerades precis i min bil, men jag kan inte hitta inställningarna för att låsa och öppna min bil

Detta kan ta en dag eller två. Om du fortfarande inte kan se dina Keyless-inställningar efter en arbetsdag, skicka ett mejl till oss på keyless@snappcar.se. Du hittar inställningarna när du klickar på din bil i appen.

Att låsa bilen från appen fungerar inte

Se till att nyckelbrickan är fäst i hållaren (gör en omstart genom att ta ut den och sätta in den igen). Om du har en bra internetuppkoppling och inga pågående bokningar och det fortfarande inte fungerar, skicka ett mejl till oss.

Appen registrerar inte bränslet på rätt nivå

Alla modeller har inte funktionen för att visa bilens exakta bränslenivå. Kontrollera bränslenivån på egen hand inom 48 timmar efter utcheckningen och kontakta vår support om hyrestagaren inte har tankat rätt mängd.

Miltalet registreras inte alls efter en bokning

Vi kan behöva ändra dina konfigurationsinställningar om mätarställningen för incheckning och utcheckning är 0, skicka ett mejl till oss om din nuvarande mätarställning. För att vi ska fixa det måste vi uppdatera systemet med din nuvarande mätarställning medan bilen inte rör sig.

Jag har tappat bort min nyckelbricka

Du behöver nyckelbrickan för att låsa/låsa upp med appen. Sätt bilen offline medan du väntar på en ny tagg. Mejla oss så att vi kan beställa en ny tagg som kommer att konfigureras av verkstaden.

Min bil blev skadad under en bokning

Om bilen har fått en skada och det inte anmäldes av hyrestagaren i appen ska du kontakta supporten inom 48 timmar efter bokningen. I detta fall kan skadan fortfarande vara täckt av vår försäkring. Förutom det ber vi dig att informera oss i god tid om din bil mot förmodan har blivit så svårt skadad att den behöver skrotas. Om vi ​​informeras i tid kommer våra installatörer att kunna demontera systemet så att du kan få tillbaka den eventuella depositionen.

Jag har frågor om min prenumeration

Skicka ett mejl till keyless@snappcar.se så hjälper vi dig.

Min bil startar inte

Kolla först om bilens batteri kan vara för lågt och byt/ ladda batteriet isåfall. (Vanligtvis om bilen inte körts på ett tag, eller endast väldigt  korta sträckor). Kontrollera om tändningen fungerar eller om bilen upplevs helt "död". Och om batteriet inte är problemet är det troligtvis startspärren som vi enkelt kan ta bort genom vårt system. Kontakta oss oavsett på vårt telefonnummer eftersom vi kan hjälpa dig att kontrollera vad problemet kan vara.

Jag har ett problem angående att min bil inte startar/öppnar/låser, eller något annat brådskande vid incheckning eller utcheckning

Vänligen ring oss på vårt telefonnummer dedikerat till Keyless. Det är till för dig som bilägare och hyrestagare vid in- och utcheckningsproblem. Vänligen ring vårt Keyless-journummer som du fått vid installationen och i tidigare mail. Om vi ​​mot förmodan inte skulle kunna svara just då, lämna ett röstmeddelande som förklarar problemet så ringer vi tillbaka så fort vi kan.

Kontakta oss

Vi har ett eget nummer som bara är för dig som Keylessbilägare eller hyrestagare som behöver hjälp med incheckning/utcheckning av din bil. Ring detta numret som du fått vid installationen och i tidigare mail. Alternativt lämna ett röstmeddelande om vi inte svarar så blir du uppringd.

Alla andra frågor om din prenumeration och generella frågor om Keyless kan du maila på keyless@snappcar.se