Hur fungerar incheckningen av en Keyless-bil?

Hur man checkar in och hämtar en Keyless-bil

När du hyr en Keyless-bil kommer bilägaren inte att vara närvarande vid incheckningen. Det finns några saker att tänka på:

Att tänka på innan incheckningen:

• Se till att bokningen är betald. Du kan se bokningsstatusen i appens bokningsöversikt. Om betalningen inte görs före bokningens starttid löper din förfrågan ut.

• Incheckningen kan göras 30 minuter innan bokningens starttid. Om du vill checka in tidigare än så måste du ändra bokningstiden. Läs den här artikeln om hur du gör det.

• En smartphone med appen nedladdad krävs för att slutföra incheckningen och använda vår tjänst.

Så här görs incheckningen

1. Bilder och skador: Klicka på "Checka in" i appen, och börja med att ta bilder i alla vinklar (8st) som visas i incheckningsflödet. Inspektera bilen noggrant för eventuella skador. Dessa ska jämföras med de registrerade skadorna på bilprofilen. Lägg till potentiellt nya skador i detta steg.

2. Lås upp bilen digitalt: Klicka/dra knappen till "Lås upp" så öppnas bilen. Du hittar bilnycklarna i handskfacket. De sitter fast med en nyckelbricka/tagg i en hållare, ta ut brickan och nyckeln.

3. Fota mätarställning och bränslenivå: Starta motorn och ta ett foto av mätarställningen och bränslenivån. (Med SnappCar Keyless registrerar de flesta bilar automatiskt miltal och, beroende på kompatibilitet, bränslenivån - men det är bra att ha ett foto för säkerhets skull, så att du inte behöver betala för mycket i slutändan). Kom överens med bilägaren om hur du betalar för bränslet eller om du tankar upp till samma nivå.

Kom ihåg var bilen stod parkerad så att du kan lämna tillbaka den till samma plats.

Du är nu redo att köra iväg med din Keyless-bil!

Om du har problem med incheckningen av en Keylessbil kan du ringa vår support som tar dessa ärenden i högsta prioritet. Läs mer om hur du ringer oss.