Hoeveel kost huren via SnappCar?

Huren via SnappCar is al snel 50% voordeliger dan huren bij een reguliere verhuurmaatschappij en scheelt honderden euro’s per jaar ten opzichte van autobezit. Je kunt dus flink wat geld besparen via SnappCar. Je betaalt bij SnappCar geen minimum huurbedrag, geen borg en je hoeft ook geen abonnement af te sluiten. Je betaalt alleen wanneer je echt gebruik maakt van een auto.

De huurprijs

Een verhuurder die zijn of haar auto verhuurt via SnappCar bepaalt zelf de dagprijs, de kilometerprijs en het aantal vrije kilometers van de auto. 

 • Dagprijs
  Dit is de prijs die een verhuurder vraagt voor één dag huur. 
 • Aantal vrije kilometers
  Dit is het aantal kilometers per dag dat je met de auto mag rijden zonder een kilometer-fee te betalen. Het aantal vrije kilometers staat standaard op 100 km per dag. Als je bijvoorbeeld voor 3 dagen huurt, mag je in dat geval totaal 300 km “vrij” rijden.
 • Prijs per kilometer
  Dit is de prijs per kilometer in het geval dat het aantal vrije kilometers wordt overschreden.
 • Brandstof 
  Naast de autohuur betaal je voor de brandstof die je verbruikt. Deze kosten zijn niet inbegrepen in de huurprijs. We adviseren de verhuurder een volle tank mee te geven zodat jij de auto ook weer volgetankt terugbrengt.

 

Verzekerings en dienstverleningskosten

 • Verzekering
  Iedere boeking bij SnappCar is verzekerd. Via onze verzekeringspartner Allianz is de auto die je huurt verzekerd tegen schade, diefstal en vernieling. Naast de auto zijn ook jij én jouw passagiers verzekerd, van het moment dat je met de auto vertrekt totdat je ‘m weer voor de deur hebt afgeleverd. Een gerust gevoel dus. Een deel van de kosten voor de verzekering draag jij als huurder, het overige gedeelte is voor de verhuurder. Lees hier meer over de verzekering.

 • De SnappCar fee
  De SnappCar fee is het bedrag dat je betaalt voor de dienstverlening van SnappCar. Deze servicekosten worden op iedere boeking verdeeld over de huurder en de verhuurder.

 

Berekening van de totale huurprijs
De totale huurprijs die je voor een auto op SnappCar betaalt, is als volgt uit te rekenen:

Stap 1: De huurprijs

 • Het aantal dagen dat je wilt huren vermenigvuldigt met de dagprijs.
 • Het aantal extra gereden kilometers vermenigvuldigt met de kilometerprijs. 

Stap 2: Verzekering en servicekosten

 • SnappCar: 10% over de huurprijs
 • Verzekering (Allianz): 5% over de huurprijs, met een minimum van € 4,50 per dag.

De berekening ziet er dan als volgt uit: 
Huurprijs + Verzekering (5%) + Servicekosten (10%) = totale huurprijs

 

Overige variabelen om rekening mee te houden

 • Leeftijdstoeslag
  Ben je 24 jaar of jonger? Dan geldt een leeftijdstoeslag van 5 euro per dag.
 • Hele en halve dagen
  Een auto huren voor één dag betekent op SnappCar een boekingsperiode van 8 tot 24 uur. Heb je maar eventjes een auto nodig? Dan kun je op SnappCar ook een auto voor minder dan 8 uur huren. In dat geval is er sprake van een ‘halve dag’. Een auto voor een halve dag is 75% van de huurprijs en je krijgt dan ook 75% van het aantal vrije kilometers.
 • Meerdagenkorting
  Wanneer je een auto voor meerdere dagen huurt kan de verhuurder ervoor kiezen je een korting te geven. Bij een huur van 3 tot 6 dagen ontvang je dan 10% korting. Huur je een auto 7 dagen of langer, dan is de korting 15%. Wanneer de verhuurder deze optie heeft aangezet, wordt jouw korting berekend over de dagprijs van de auto. Deze korting is niet van toepassing op extra gereden kilometers.
 • Buitenland toeslag
  Als je met de auto naar het buitenland rijdt, dan word er een fee van €5,- per dag in rekening gebracht. Deze toeslag komt bovenop de huurprijs en geeft de huurder ook dekking in het buitenland.
 • Beperken eigen risico
  Op elke boeking is (per schadegeval) een eigen risico van toepassing. De hoogte van dit bedrag kun je per boeking vinden in je boekingsoverzicht. In een aantal gevallen kun je het eigen risico beperken. Ook dit vind je terug in je boekingsoverzicht.
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen