Extra bestuurder toevoegen

Huur je een auto via jouw account dan ben jij voor de verzekering automatisch de bestuurder van de auto. Ga je met meer mensen op pad en wil je een medepassagier ook in de SnappCar laten rijden? Dan is het verplicht om deze extra bestuurder aan te melden.

Houd rekening met de volgende zaken:

  • Vraag eerst toestemming aan de verhuurder voordat je een extra bestuurder toevoegt.
  • De extra bestuurder heeft een geverifieerd en compleet account op SnappCar.
  • De extra bestuurder moet aan dezelfde voorwaarden voldoen die gesteld zijn voor de boeking, zoals bijvoorbeeld de minimale leeftijd om een bepaalde auto te mogen huren.
  • Jij bent als huurder verantwoordelijk voor de auto en moet om die reden ook degene zijn die de auto komt ophalen en terugbrengen. De extra bestuurder kan dit niet doen! 

Bestuurder toevoegen

Je kunt na betaling van de boeking een extra bestuurder aanmelden. Dit doe je online via Mijn Ritten > Boekingen > kies de desbetreffende boeking en klik op "Extra bestuurder". Hier vul je het e-mailadres in waarmee de extra bestuurder bij ons geregistreerd staat. Er wordt vervolgens een bevestiging gestuurd naar jou, de verhuurder en de extra bestuurder.

Let op: wanneer je iemand in de SnappCar laat rijden die niet geregistreerd is als extra bestuurder, dan is deze niet verzekerd bij schade en ben jij als huurder verantwoordelijk.