Huurders - Hoeveel kost huren via SnappCar?

Huren via SnappCar is al snel 50% voordeliger dan huren bij een reguliere verhuurmaatschappij en scheelt honderden euro’s per jaar ten opzichte van autobezit. Je kunt dus flink wat geld besparen via SnappCar. Je betaalt bij SnappCar geen minimum huurbedrag, geen borg en je hoeft ook geen abonnement af te sluiten. Je betaalt alleen wanneer je echt gebruik maakt van een auto.

De huurprijs

Een verhuurder die zijn of haar auto verhuurt via SnappCar bepaalt zelf de dagprijs, de kilometerprijs en het aantal vrije kilometers van de auto.

Dagprijs
Dit is de prijs die een verhuurder vraagt voor één dag huur.

Aantal vrije kilometers
Dit is het aantal kilometers per dag dat je met de auto mag rijden zonder een kilometer-fee te betalen. Het aantal vrije kilometers staat standaard op 100 km per dag. Als je bijvoorbeeld voor 3 dagen huurt, mag je in totaal 300 km “vrij” rijden.

Prijs per kilometer
Dit is de prijs per kilometer in het geval dat het aantal vrije kilometers wordt overschreden.

Brandstof
Naast je autohuur betaal je uiteraard voor de brandstof die je verbruikt. We adviseren de verhuurder een volle tank mee te geven zodat jij de auto ook weer volgetankt terugbrengt.

Verzekering en dienstverlening

Goed verzekerd tijdens de boeking

Iedere boeking bij SnappCar is verzekerd. Via onze verzekeringspartner Allianz is de auto die je huurt verzekerd tegen schade, diefstal en vernieling. Naast de auto zijn ook jij én jouw passagiers verzekerd, van het moment dat je met de auto vertrekt totdat je ‘m weer voor de deur hebt afgeleverd. Een gerust gevoel dus. Een deel van de kosten voor de verzekering draag jij als huurder, het overige gedeelte is voor de verhuurder. Lees hier meer over de verzekering.

De SnappCar fee
De SnappCar fee is het bedrag dat je betaalt voor de dienstverlening van SnappCar. Deze servicekosten worden op iedere boeking verdeeld over de huurder en de verhuurder.

Berekening van de totale huurprijs

Berekening_van_totale_huurprijs_SnappCar.PNG
De totale huurprijs die je voor een auto op SnappCar betaalt, is als volgt uit te rekenen:

Stap 1: De huurprijs

 • Vermenigvuldig het aantal dagen dat je wilt huren met de dagprijs. Voorbeeld: je huurt een auto voor 3 dagen tegen een dagprijs van 30 euro = 90 euro
 • Tel daarbij op het aantal extra gereden kilometers maal de kilometerprijs. Voorbeeld: je krijgt 100 km per dag voor een periode van 3 dagen = 300 vrije kilometers. De kilometerprijs is 15 cent per km. Rijd je 400 km, dan betaal je 100 km * 15 cent = 15 euro

Voor het huren van de auto betaal je 90 + 15 euro = 105 euro

Stap 2: kosten voor verzekering en dienstverlening
Op basis van het bovenstaande voorbeeld zijn de bijkomende kosten als volgt:

 • Huurprijs: 105 euro
 • Kosten voor SnappCar fee: 10% * 105 = 10,50 euro
 • Kosten voor verzekering: 5% * 105 = 5,25 euro

Totale huurprijs: 105 + 10,50 + 5,25 = 120,75 euro

Overige variabelen om rekening mee te houden

Leeftijd
Ben je 24 jaar of jonger? Dan geldt een leeftijdstoeslag van 5 euro per dag.

Hele en halve dagen
Een auto huren voor één dag betekent op SnappCar een boekingsperiode van 8 tot 24 uur. Heb je maar eventjes een auto nodig? Dan kun je op SnappCar ook een auto voor minder dan 8 uur huren. In dat geval is er sprake van een ‘halve dag’. Een auto voor een halve dag is 75% van de huurprijs en je krijgt dan ook 75% van het aantal vrije kilometers.

Beperken eigen risico
Op elke boeking is (per schadegeval) een eigen risico van toepassing. Je kunt het eigen risico tot 250 euro beperken wanneer je 27 jaar of ouder bent.

De hoogte van dit bedrag is gebaseerd op de dagprijs van de auto. Het bedrag dat je per boeking betaalt om het eigen risico tot € 250 te beperken vind je in de rechterkolom:

Dagprijs auto

 

Eigen risico

 

Beperkt eigen risico

Bedrag per dag

€ 0 tot 62,50

€ 750

€ 250

€ 17,50

€ 62,50 tot 92,50

€ 1.000

€ 250

€ 27,50

€ 92,50 en hoger

€ 1.250

€ 250

€ 37,50


Meerdagenkorting
Wanneer je een auto voor meerdere dagen huurt kan de verhuurder ervoor kiezen je een korting te geven. Bij een huur van 3 tot 6 dagen ontvang je dan 10% korting. Huur je een auto 7 dagen of langer, dan is de korting 15%. Wanneer de verhuurder deze optie heeft aangezet, wordt jouw korting berekend over de dagprijs van de auto. Deze korting is niet van toepassing op extra gereden kilometers.

Voorbeeld: Afgaand op het bovenstaande voorbeeld van 3 dagen autohuur, is de huurprijs inclusief meerdagenkorting als volgt:

  • Huurprijs: 90 euro
  • Extra gereden kilometers: 15 euro
  • Kosten voor SnappCar fee: 10,50 euro
  • Kosten voor verzekering: 5,25 euro

Meerdagenkorting: 10% * 90 = 9 euro

Totale huurprijs met korting: 105 + 10,50 + 5,25 - 9 = 111,75 euro.  

 Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Geen antwoord op je vraag?

Neem contact op met onze community support