Waar ben je naar op zoek?

Prijzen voor huren bij SnappCar

Wat kost het om een auto te huren? Hoe werkt het prijsmodel?

Wanneer je huurt via SnappCar, bestaat de huurprijs uit verschillende onderdelen. De huurprijs bestaat uit een dagprijs, daarnaast berekenen we extra kosten, zoals voor verzekering en pechhulp. Rijd je boven het aantal vrije kilometers wat inclusief is in jouw boeking, dan betaal je daarnaast ook voor deze extra gereden kilometers. In dit artikel leggen wij je uit met welke onderdelen je te maken krijgt wanneer je een auto huurt via SnappCar.

Inschrijfkosten 

Ben je nieuw bij SnappCar en wil je een auto huren? Dan betaal je eenmalig € 10 inschrijfkosten. Je betaalt deze kosten zodat wij de controles kunnen uitvoeren die wij doen op, onder andere, het checken van het rijbewijs, de identiteit en bankgegevens. De inschrijfkosten betaal je met een bankrekening die op jouw eigen naam staat. 

Dagprijs en prijs per kilometer

De dagprijs van een auto (evenals het aantal vrije kilometers) wordt bepaald door de eigenaar van de auto. Prijzen voor eenzelfde autotype kunnen dus verschillen. Per dag heb je minimaal 100 vrije kilometers, deze zijn inbegrepen in de huurprijs. Rij je meer kilometers dan het toegestane aantal vrije kilometers? Dan betaal je hiervoor een extra kilometervergoeding. De hoogte van deze kilometerprijs is ook (vooraf) bepaald door de verhuurder. 

Voorbeeld:

Je hebt de auto 2 dagen gehuurd en 250 kilometers gereden. De auto heeft 100 vrije kilometers per dag en is ingesteld op 25 cent per extra kilometer. 

50 extra kilometers (250 gereden minus 200 vrij) x € 0,25 = € 12,50.

De dagprijs kan fluctueren door verschillende factoren en seizoentrends. Wanneer de vraag naar auto’s hoger is, bijvoorbeeld tijdens de vakantieperiode, zal de dagprijs automatisch hoger zijn. Wanneer er minder vraag is naar auto’s, is de prijs dus lager. 

Dagprijs en halve dagen

Als de huurperiode korter is dan 5 uur, rekenen wij 50% van de dagprijs en 50% van de vrije kilometers. 

Jonge huurders

Er is geen leeftijdstoeslag. Het huren van een busje is alleen toegestaan wanneer je 23 jaar of ouder bent.

Meerdagenkorting

Als de huurperiode langer is dan 3 dagen, is de korting 15% op de dagprijs. 

Let op: dit is een instelling die verhuurders optioneel kunnen aanzetten. Als je deze korting niet ziet als onderdeel van de boeking, heeft de verhuurder geen korting ingesteld.

SnappCar fee

De SnappCar fee is een vergoeding die je betaalt voor het gebruik van onze dienst. We gebruiken deze vergoeding om het platform te onderhouden en gebruikers te ondersteunen en support te bieden. Denk hierbij aan activiteiten zoals het ontwikkelen van de app, het uitvoeren van veiligheidscontroles, het uitbetalen van huurinkomsten, het versturen van sms-berichten en het oplossen van geschillen tussen gebruikers. We berekenen deze vergoeding als percentage over de dagprijs van de auto en de SnappCar fee bedraagt 13.5% (voor busjes 16%).

Verzekerings fee

De meeste reguliere autoverzekeringen dekken geen schade wanneer de auto aan derden wordt verhuurd, daarom bieden wij een speciale autodeelverzekering aan in samenwerking met Allianz in Nederland en Duitsland. Welke premie je betaalt, hangt af van verschillende factoren, je ziet de premie op het moment dat je een auto wil boeken. Je betaalt bijvoorbeeld meer premie wanneer je in een regio woont waar meer schade wordt gereden of diefstallen gebeuren. Ook de waarde van de auto is een factor voor een hoge(re) premie. De maximale verzekeringsfee bedraagt € 21,00 per dag. Er geldt een minimale verzekeringsfee van € 5,50 per dag. De verzekeringspolis kun je hier vinden. 

Pechhulp

Om ervoor te zorgen dat huurders zorgeloos de weg op kunnen, biedt SnappCar pechhulp aan in samenwerking met onze pechhulppartners. Je betaalt hiervoor een verplichte toeslag. 

De toeslag voor pechhulp bedraagt € 1,50 per dag voor pechhulp binnen Nederland. Bij het meenemen van de auto naar het buitenland geldt een toeslag van € 6,50 per dag. 

Voor busjes gelden andere tarieven, € 3 voor Nederland dekking en € 8 voor buitenlanddekking. 

Zorg ervoor dat je de juiste pechhulpdekking kiest bij het maken van een boeking. Bij pech in het buitenland, zonder dat voor deze laatste optie is gekozen, worden alle kosten voor pechhulp aan je doorberekend.

BTW

Autodelen wordt belast met 21% BTW die wordt toegevoegd aan de kosten van de SnappCar vergoeding en andere administratieve kosten. Over de dagprijs van de auto, de kilometers en de verzekering wordt geen BTW geheven. Een btw-berekening per boeking vind je terug in je SnappCar profiel. Het is niet mogelijk om een boeking factuur te ontvangen.

Eigen risico bij schade

Op elke boeking is een eigen risico van toepassing. Dit betekent dat, wanneer je als huurder schade veroorzaakt, je altijd een deel daarvan zelf moet betalen, maximaal ter hoogte van het eigen risico. Hoeveel je moet betalen, hangt af van de hoogte van het eigen risico. 

De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van het risicoprofiel van een boeking. Het eigen risico wordt weergegeven op het moment dat de betaling dient te voldoen voor de boeking. Het eigen risico wordt vastgesteld op basis van een risicoprofiel, wat is vastgesteld in samenwerking met Allianz en op basis van historische gegevens. Zo zal het eigen risico over het algemeen hoger zijn voor jonge huurders en auto's met een hoge dagprijs. In veel gevallen kun je bij het reserveren van de auto het eigen risico verlagen, tegen een meerprijs. Het is niet mogelijk om het eigen risico volledig af te kopen.

Borg

Indien je als huurder niet met creditcard kunt of wilt betalen, kun je jouw boeking betalen via iDeal. Je betaalt dan € 250 borg bovenop de boekingskosten van de auto. Wanneer je geen openstaande betalingen hebt, kun je 3 dagen na afloop van je boeking de borg terugvragen via je profiel.

Lees hier meer over borg: 

Betaal ik een borg tijdens het huren van een SnappCar?

Bijkomende kosten

Houd er rekening mee dat er kosten in rekening gebracht kunnen worden na afloop van de huurperiode. SnappCar is gemachtigd deze kosten automatisch van jouw bankrekening of creditcard te incasseren. 

Dit betreft bijvoorbeeld kosten voor:

  • Betalingen voor extra gereden kilometers
  • Betalingen voor het eigen risico na schade
  • Betalingen voor kosten die gebruikers niet met elkaar kunnen verrekenen (zie hieronder)
  • Betalingen voor boetes op basis van het boetebeleid
  • Betalingen voor boetes op basis van het boetebeleid
  • Betalingen die de huurder en de eigenaar onderling moeten regelen:
  • Betaling van brandstofkosten (als de huurder de brandstoftank niet even vol inlevert).Lees daar meer over in dit artikel: Brandstof en kilometers
  • Betaling van eventuele verkeersovertredingen

Let op: Het is niet toegestaan om betalingen voor de boeking buiten het platform om te regelen.