Hoe werkt de check-in en check-out?

De check-in is een essentieel onderdeel van de boeking waar jij en de verhuurder beiden verantwoordelijk voor zijn. Zorg ervoor dat deze goed en volledig wordt uitgevoerd voordat je de sleutels krijgt overhandigd. Hoe je de check-in goed en volledig uitvoert, lees je hieronder.

Check-in

30 min voordat de boeking begint krijg je een bericht via de SnappCar App (of per SMS) en een e-mail van ons om de check-in te beginnen. Waarschijnlijk heeft de eigenaar al een aantal zaken ingevuld zoals kilometerstand, schades en het brandstofpeil. Dan hoef je bij sommige stappen deze gegevens alleen te controleren.

Lukt het niet om de check-in via je mobiel te starten? Ga dan online naar Mijn ritten > Boekingen > open de betreffende boeking > klik op de oranje Check-In button.

• Controleer de boekingdetails en klik op Start
  • Begin de check-in door op Start te drukken
  • Vul de huidige KM-stand in en druk op Volgende
  • Geef aan wat het brandstofpeil is en kies Volgende
  • Als de auto schadevrij is kun je de status accepteren. Zijn er schades die nog niet zijn ingevuld? Laat de verhuurder deze dan toevoegen.
  • De verhuurder moet ook jouw rijbewijs controleren, zorg ervoor dat je een geldig rijbewijs hebt dat ook is ingevuld op je account. Indien dit niet in orde is kan de boeking niet doorgaan.
  • Als alles in orde is ontvang je de sleutels, kies Ja als je ze in ontvangst hebt genomen en pas dan gaat de boeking van start.

De check-in is compleet als je het volgende scherm ziet:

LET OP: de verzekering start pas wanneer je de sleutels ontvangt van de verhuurder, zorg er daarom voor dat alle gegevens correct zijn en dat je het ‘ontvang de sleutels-bericht’ krijgt. Neem de sleutels niet aan wanneer de check-in nog niet is afgerond, de auto is dan niet verzekerd.

Check-out

Aan het eind van de boeking ontvang je weer een bericht via de SnappCar App / SMS (en een e-mail) om de boeking te sluiten. Samen met de verhuurder controleer je de auto en bevestig je de status van de auto. In geval van schade voegen jullie deze toe.

Opnieuw komen de volgende stappen voorbij:

• Begin de check-out door op “Beëindig boeking” te klikken
  • Vul de huidige kilometerstand in en kies Volgende
  • Controleer het brandstofpeil en kies Volgende
  • Ga door naar de schades, controleer of er geen nieuwe schades zijn en bevestig de status van de auto door op Ja te klikken.
    • In geval van nieuwe schades kies je Nee en voeg je deze toe. Een schaderapport wordt direct naar ons Community Support Team verzonden. Kies Compleet om door te gaan.
  • Sluit de boeking door te bevestigen dat je de sleutels hebt teruggegeven, sluit af door een review te schrijven.

En je bent klaar!

De check-out kan ook eerder worden gedaan als je in overleg de auto eerder terugbrengt. Na afloop van de boeking heb je maximaal 48u om de check-out af te ronden. Daarna wordt de boeking door ons gesloten en kan deze niet meer gewijzigd worden. Gaat er iets mis tijdens de check-out of check-in? Neem dan even contact met ons op.

LET OP: brandstof wordt tussen de huurder en verhuurder onderling geregeld. Je behoort de auto terug te geven met hetzelfde brandstofniveau als aan het begin. Als er een verschil is, dan dien je dat contant te betalen of over te maken.