Wat als ik met pech langs de weg sta?

Tijdens de boekingsperiode ben je verzekerd in het geval van pech. Wanneer de auto ineens niet meer goed werkt, er waarschuwingslampjes gaan branden of een vreemde geur/rook ontstaat, parkeer de auto dan direct op een veilige plek. Probeer te ontdekken wat er mis is en bel de pechdienst.

Neem contact op met onze pechdienst via telefoonnummer:

  • Nederland: +31 (0)30-2087011 en kies optie 1

Je wordt doorverbonden met Eurocross Assistance, zij helpen je verder met de pechsituatie. Let op: door onvoorziene drukte kan het zijn dat de wachttijd bij Eurocross Assistance oploopt.

Eurocross bekijkt de aard van het probleem en regelen de benodigde hulp, bijvoorbeeld via een monteur of bergingsbedrijf. Wanneer het voertuig niet meer rijdbaar is, zal deze worden afgesleept zodat de auto verder onderzocht kan worden bij een garage. In het geval van pech in Nederland krijg je maximaal 2 dagen vervangend vervoer. Vervangend vervoer kan een vervangende auto zijn, maar ook een trein- of taxirit, naar inschatting van de pechservice. Let op: de categorie van het vervangende vervoer is niet specifiek afgestemd op de grootte van de gehuurde auto, maar op het oplossen van de mobiliteitsbehoefte.

Pech en reparaties in het buitenland

Auto’s die stranden in het buitenland worden vrijwel altijd afgesleept naar een garage in de buurt. Wanneer de SnappCar in het buitenland strandt, zal er eerst bekeken worden of de auto binnen 4 kalenderdagen gemaakt kan worden, zodat de huurder zijn reis relatief snel kan vervolgen. Houd bij reparatie en de kosten hiervan goed contact met de verhuurder! In het geval dat de reparatie langer duurt dan 4 kalenderdagen wordt er vervangend vervoer voor de huurder ingezet. De kosten voor het ophalen van de auto, wanneer deze weer gerepareerd is, worden vergoed.

Afsluiten van de boeking

Normaal gesproken breng je de auto terug bij de verhuurder en kunnen jullie de huur afsluiten middels de check-out. Wanneer de auto via een transport wordt afgesleept is dit meestal niet mogelijk. Het is verstandig om met de verhuurder af te spreken op welke wijze deze controle alsnog plaats kan vinden.

TIP: In het geval van pech, noteer dan alvast het brandstofpeil en de kilometerstand. Dit maakt het doen van de check-out op een later moment een stuk eenvoudiger.

 

Wat is inbegrepen bij de pechhulp via SnappCar?

mceclip0.png